HAVC sufinancira još 5 filmova - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      HAVC sufinancira još 5 filmova

HAVC sufinancira još 5 filmova

Dodjeljena su sredstva kostimiranom 'Josefu', filmovima Alde Tardozzija, Dana Okija i Dalibora Matanića, te erotskom debiju Irene Škorić.

s.p. 28.06.2011 0 komentara

HAVC sufinancira još 5 filmova

Na 19. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća, održanoj u ponedjeljak 27. lipnja 2011. godine, donesena je odluka o sufinanciranju pet snimljenih dugometražnih igranih filmova. Riječ je o filmovima 'Josef' Stanislava Tomića (Alka film),'Mrak' Dana Okija (udruga Kazimir), 'Fleke' Alda Tardozzija (Kinoteka d.o.o), 'Ćaća' Dalibora Matanića (Kinorama d.o.o) te '7 seX 7' redateljice Irene Škorić (Artizana film).

Odluka o sufinanciranju donesena je sukladno članku 8. stavak 3. Pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva prema kojemu ravnatelj može, u iznimnim i opravdanim slučajevima, na zahtjev producenta/ice tražiti od umjetničkih savjetnika da razmotre prijavu projekta u kategoriji snimljenih filmova izvan rokova propisanih Pravilnikom.

Scena iz
Scena iz 'Lea i Darija'

Najviše sredstava, 900.000 kuna dodijeljeno je kostimiranom filmu 'Josef' u režiji Stanislava Tomića čija se radnja odvija za vrijeme 1. svjetskog rata. Dugometražnom igranom filmu 'Mrak' cijenjenog hrvatskog eksperimentalnog autora Dana Okija odobreno je 420.000 kuna, filmu 'Fleke', dugometražnom igranom prvijencu redatelja Alda Tardozzija, urbanoj drami o dvije prijateljice, odobreno je 400.000 kuna, filmu 'Ćaća', obiteljskom psiho-trileru redatelja Dalibora Matanića ambijentiranom u Liku odobreno je 380.000, a sa 100.000 kuna sufinanciran je dugometražni igrani prvijenac Irene Škorić '7 seX 7', ujedno i prvi erotski film koji je u Hrvatskoj režirala žena. Za sufinanciranje je odobreno ukupno 2.200.000 kuna.

Premijerne projekcije navedenih filmova trebale bi se, ovisno o sutrašnjoj konačnoj objavi filmova iz Nacionalnog programa 58. festivala igranog filma u Puli, dogoditi sredinom srpnja, kao i projekcije filmova 'Korak po korak' Biljane Čakić-Veselič, 'Lea i Darija' Branka Ivande, 'Koko i duhovi' Daniela Kušana, 'Duh babe Ilonke' Tomislava Žaje i 'Kotlovina' Tomislava Radića kojima su sredstva dodijeljena na prethodnim javnim pozivima HAVC-a, što znači da će ove godine u Nacionalnom programu biti prikazan rekordan broj filmova sufinanciranih od strane HAVC-a.

Na spomenutoj sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća, na prijedlog umjetničkog vijeća, odobreno je ukupno 26 programa s Javnog poziva za komplementarne djelatnosti - međunarodna suradnja - rok 15.05.2011. Ukupan iznos kojim su programi financirani je 300.504 kuna. Donesena je i Nova odluka Vijeća o manjinskim koprodukcijama - dugometražni igrani filmovi (rok 12.11.2010.) te su objavljeni Rezultati Javnog poziva za manjinske koprodukcije - dugometražni dokumentarni filmovi (rok 26.04.2011.). Detaljnije informacije potražite na službenim stranicama HAVC-a.

Izvor: HAVC

Komentari

Nema komentara.