Novi hrvatski filmski serijal - Koko! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Novi hrvatski filmski serijal - Koko!

Novi hrvatski filmski serijal - Koko!

Počelo je snimanje filma 'Koko i duhovi', redatelj je Daniel Kušan koji planira snimiti još četiri filma prema knjigama svog oca Ivana.

s.p. 11.10.2010 0 komentara

Novi hrvatski filmski serijal - Koko!

Jučer, 10. listopada, počelo je snimanje igranog filma 'Koko i duhovi' u režiji Daniela Kušana koji je scenarij napisao zajedno s ocem Ivanom koji je autor istoimenog popularnog romana za djecu. 'Koko i duhovi' priča je o dječaku Koku koji seli sa sela u grad i stječe nove prijatelje, ali kada upadne u nevolju, zatrebat će i zatražiti pomoć onih 'starih'. Stan u koji useljava pripadao je starom škrcu Vinceku čija je smrt obavijena misterijem. Postoje li duhovi i hoće li Koko uz pomoć svojih prijatelja riješiti tajnu? U sve će to biti umiješana njegova dražesna sestra Marica, vjerni pas Car, mudri inspektor Krivić i zabrinuti roditelji. Hoće li Koko i ovoj zagonetki naći rješenje prije svih odraslih, saznat će se u burnom raspletu ove napete detektivske priče koja je poznata čitateljima raznih generacija.

Producenti filma su Kinorama i Hrvatska radiotelevizija , a snimanje će se odvijati u Zagrebu i okolici u listopadu i studenom ove godine. U glavnim ulogama pojavit će se Antonio Parać, Nina Mileta, Kristian Bonačić, Filip Mayer, Ivan Maltarić, Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Predrag Vušović, Olga Pakalović, Franjo Dijak, Damir Orlić, Almira Osmanović, Rakan Rushaidat i Saša Anočić. Hrvatska premijera bit će na pulskom festivalu 2011. godine, a kino publika će film moći gledati od 29. prosinca 2012. godine u distribuciji Continental filma.

'Koko i duhovi' je inače jedan od 5 igranih filmova s Kokom koje filmaši namjeravaju ponuditi publici u narednih 5 godina. Preostali naslovi Kušanova opusa koji se planiraju ekranizirati su 'Zagonetni dječak', 'Koko u Parizu', 'Ljubav ili smrt' i 'Uzbuna na Zelenom Vrhu'. 'Zagonetni dječak' se već priprema, te se redatelj nada da će ga početi snimati sljedeće jeseni.

Komentari

Nema komentara.