Zagreb Film Festival se širi! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zagreb Film Festival se širi!

Zagreb Film Festival se širi!

8. ZFF odvijat će se na novim lokacijama širom Zagreba, a u programu nudi pobjednika Sarajeva i debije Fatiha Akina i Toma Tykwera!

s.p. 17.09.2010 0 komentara

Zagreb Film Festival se širi!

8. izdanje najvećeg zagrebačkog filmskog festivala održat će se od 17. do 23. listopada, a umjesto u SC-u, program će se moći pratiti na više lokacija u gradu – u kinima Europa, Tuškanac i Dokukinu Croatia, te u Plesnom centru koji će za potrebe festivala na tjedan dana postati atraktivna kino-dvorana. Dio programa rezerviran je i za dvoranu Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu - prelazeći Savu po prvi put, ZFF se doslovno širi Zagrebom. 80-tak filmova složeno je u 7 programa, a za Zlatna kolica bori se 45 filmova u glavnom programu.

U glavnom programu 8. Zagreb Film Festivala je i novi film Xaviera Dolana, prošlogodišnjeg pobjednika ZFF-a, 'Izmišljene ljubavi' ('Heartbeats') o prijateljima u ljubavnom trokutu, a tu je i pobjednik Sarajeva 'Tilva Roš' mladog Nikole Ležaića. To je priča o prijateljstvu na drugačiji način: u srpskom gradu Boru lokalni skejteri – naturščici koji igraju sami sebe – provode posljednje zajedničko ljeto prije odlaska na faks. Spletom okolnosti njihovo je prijateljstvo stavljeno na kušnju...

Popratni programi puni su različitih filmskih delicija: 'Moj prvi film' prikazat će debitantske radove njemačkih redatelja: 'Ubojitu Mariju'('Die tödliche Maria') Toma Tykwera (poznatog po kultnom filmu 'Trči, Lola, trči') te 'Kratko i bezbolno' ('Short Sharp Shock') Fatiha Akina. U hitovima europskih kinematografija, Velikih 5, gledat ćemo i Gerarda Depardieua u francuskom filmu 'Mamut' ('Mammuth'), a obiteljsku priču u čijoj pozadini stoje sedamdesete i izbori za Miss na talijanskoj obali donosi talijanski film 'Najljepša' ('La prima cosa bella').

Novi program 'Strano, a naše' prikazuje filmove inozemnih produkcija u kojima glume naši glumci Marija Škaričić ('Shahada') i Bojan Navojec ('Deliver Us From Evil'), a za djecu je i ove godine spreman program Vip Bibijada, koji će, osim u kinu Europa, imati besplatne reprizne projekcije za djecu i roditelje u Muzeju suvremene umjetnosti.
Komentari

Nema komentara.