Del Toro policajac - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Del Toro policajac

Del Toro policajac

Benicio Del Toro ovo ljeto neće snimati biografski film o Che Guevari, ali će zato umjesto revolucionara odglumiti istražitelja u odjelu za narkotike.

24.05.2004 0 komentara

Del Toro policajac

Iako njegovo ispijeno lice, veliki podočnjaci i raščupana kosa odlično pristaju uz uloge negativaca, Del Toro će ovaj put ostati na strani zakona. Zapravo, dodamo li njegovoj fizionomiji još šalicu kave i veliku krafnu - možemo ga vrlo lako zamisliti kao policajca.

Ovaj markantni Portorikanac će u 'Tru Blu', filmu redatelja Antoinea Fuque ('Training Day') glumiti policijskog istražitelja Richia Robertsa, zaposlenog u odjelu za narkotike. Zločinac koji će mu zadavati probleme biti će Frank Lucas, kojega će utjeloviti još jedan oskarovac - Denzel Washington. Lucas je organizator velikog krijumčarenja heroina, a njegov plan je da se droga u SAD uvozi u lijesovima vojnika ubijenih u Vijetnamu.

Scenarij za ovaj oveći Universalov projekt napisao je Steve Zaillian ('Bande New Yorka', 'Hannibal'), a temelji se na stvarnom događaju iz 70-tih kada je newyorška policija onemogućila veliku narko otmicu u Harlemu. Dio priče rekonstruiran je iz članaka u New York Magazinu.

Snimanje 'Tru Blua' započeti će ove jeseni, a u kinima bi se trebao pojaviti na ljeto 2005. Kao što smo već pisali, Del Toro je ovo ljeto trebao glumiti u 'Cheu', ali snimanje je odgođeno jer je redatelj Terrence Malick odustao od projekta zbog drugih obaveza. U redateljsku stolicu će tako zasjesti Steven Soderbergh s kojim je Del Toro snimio 'Traffic' i za tu ulogu dobio Oscara 2000. godine. No, snimanje 'Chea' će započeti tek iduće godine pa će ovaj markantni glumac imati vremena da dovrši snimanje Rodriguezovog 'Sin Citya' i ove nove, policijske priče.

Komentari

Nema komentara.