Škoti osvajaju Supetar - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Škoti osvajaju Supetar

Škoti osvajaju Supetar

Supetar Super Film Festival ima prvu zemlju partnera - Škotsku! No, program im nije škrt - europski novi dokumentarci, domaća retrospektiva...

s.p. 15.06.2010 1 komentara

Škoti osvajaju Supetar

Sprema se 2. Supetar Super Film Festival koji će trajati od 07. do 10. srpnja u Supetru na otoku Braču. Program SSFF-a predviđa petnaestak novih europskih dokumentarnih filmova kratkog i srednjeg metra, četiri koncerta, dvije radionice vezane uz film i hrpu zabave u festivalskom kafiću, smještenom tik uz plažu.

Od ove će godine SSFF ima i zemlju partnera, a čast da bude prvi partner pripala je Škotskoj. Od škotskog dijela programa ističe se film koki će otvoriti festival: 'The Edge of Dreaming' autorice Amy Hardie. To je priča o ženi koja ne pamti svoje snove. Upamtila je samo jedan san - da će njezin konj umrijeti. Kada se u strahu probudila, izašla je iz kuće i pronašla ga mrtvog. Sljedeći san kojeg se sjeća jest onaj u kojem ona umire u dobi od 48 godina...


'The Edge of Dreaming', trailer.

Također, bit će prikazano i mnoštvo škotskih kratkih dokumentaraca. Izdvajamo film 'Melissa Immaculate' Juliana Kubrasika i 'Maria's Way' Anne Milne. Autori oba filma posjetiti će Supetar te će se nakon prikazivanja filmova družiti s publikom.

Prošle je godine program svake večeri započinjao uz dokumentarce Branka Lentića, a i ove će godine filmske večeri počinjati naslovima iz arhive. Organizatori su delikatan zadatak odabira arhivskih filmova povjerili vrsnom znalcu, najpoznatijem odabiratelju dokumentaraca u zemlji – Ðeli Hadžiselimoviću. Ðelo je odabrao stare filmove poznatih hrvatskih redatelja: 'Od 3 do 22' Kreše Golika, 'Malu seoska priredbu' i 'Nek se čuje i naš glas' Krste Papića te 'Recital' Petra Krelje i 'Pletenice' Zorana Tadića.

Ostatak programa objavit će se desetak dana prije festivala, a zasad je poznat zanimljiv glazbeni program. Najveća zvijezda je Darko Rundek, koji će nastupiti u petak (9.7.), a tu su još i slovenski ska-ansambl Red Five Point Star (na otvaranju festivala 7.7.), Ti Ritu Piri Pip (8.7.) i Justin's Johnson (10.7.).

Za sve one koji se žele i kreativno izraziti, organizira se radionica dokumentarnog filma, a u goste stiže i ekipa Maratona kratkog filma. Za sve posjetitelje SSFF-a osiguran je popust na cijene smještaja u kampu, a ostale informacije o Festivalu potražite na službenoj stranici SSFF-a.

Komentari
A: mareva 16.06.2010 Pogledaj profil

dobro zvuči..možda odem...