Filmaši umiru, glazba živi - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Filmaši umiru, glazba živi

Filmaši umiru, glazba živi

AC/DC uglazbili 'Iron Man 2', umro producent filmova Neila Younga, a preminula je i redateljica koja je snimala svog prijatelja Petea Dohertyja.

s.p. 28.01.2010 0 komentara

Filmaši umiru, glazba živi

Australska hard rock grupa AC/DC izdat će kompilaciju svojih najvećih hitova - u sklopu soundtracka 'Iron Mana 2'! 'AC/DC: Iron Man 2' album sadržavat će 15 pjesama s deset različitih albuma, a glavna pjesma je 'Shoot The Thrill' iz 1980., za koju je snimljen novi glazbeni spot sa isječcima iz 'Iron Mana 2'. I u prvom 'Iron Manu' redatelj Jon Favreau koristio je glazbu AC/DC-a, a u ovom nastavku čut će se samo pjesme te grupe i originalna glazba Johna Debneya. Soundtrack album izlazi sredinom travnja, a premijera filma najavljena je par tjedana kasnije.


AC/DC: Shoot to Thrill, glazbeni spot sa isječcima iz 'Iron Mana 2'

Treba spomenuti da je prošli tjedan preminuo Larry 'L.A.' Johnson, filmaš kojeg će se najviše pamtiti po suradnji s rockerom Neilom Youngom. Umro je nakon srčanog udara koji ga je pogodio u 62. godini života. Johnson je karijeru počeo tako što je bio zadužen za zvuk na snimanju legendarnog koncertnog filma 'Woodstock'. Osim što je 1971. bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filmskog zvuka, Johnson će pamtiti Woodstock i po tome što je tada upoznao Neila Younga s kojim je do kraja života ostao jedan od najbliskijih prijatelja. Kasnije je Johnson producirao Youngove filmove i videospotove, a surađivao je i na kultnom Scorseseovom koncertnom filmu 'The Last Waltz'.

A u nedjelju navečer zabilježena je smrt još jednog glazbenog filmaša, odnosno filmašice. Preminula je 27-godišnja Robyn Whitehead, fotografkinja i redateljica koja je snimala filmove o svom prijatelju, 'zločestom rockeru' Peteu Dohertyju. Još se ne zna točan razlog njezine smrti, a policija zasad nije pronašla ništa sumnjivo. Ipak, novinari prenose da je upravo Doherty bio s Robyn u njezinom stanu noć prije smrti. Dok je Robyn u zadnje vrijeme snimala dokumentarac o Dohertyju, on je ponovno upadao u nevolje te je kod njega policija nedavno pronašla heroin. Osim toga, javila se i obitelj glumca Marka Blanca, koji je prije tri godine umro nakon pada s balkona Dohertyjevog stana. Obitelj glumca ovih je dana objavila da ima nepobitne dokaze da je Blanco - ubijen. Čini se da bi dokumentarac o Peteu Dohertyju trebao biti - pravi krimić!

Komentari

Nema komentara.