CineStar, CineLink i dokumentarci - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      CineStar, CineLink i dokumentarci

CineStar, CineLink i dokumentarci

CineStar Šibenik nudi besplatne projekcije, CineLink radionice za regionalne projekte, a dokumentarce možete gledati po cijeloj zemlji.

s.p. 21.01.2010 0 komentara

CineStar, CineLink i dokumentarci

Kao što smo i najavili, u petak, 22. siječnja, svečano se otvara CineStar Šibenik! Bitna vijest za građane je da prva dva dana, 23. i 24. siječnja, CineStar Šibenik i centar Dalmare daruju građanima potpuno besplatne kino ulaznice za sve filmske projekcije. Više informacija o programu potražite na službenim stranicama CineStara.

Raspisan je novi natječaj za sudjelovanje filmaša Jugoistočne Europe u CineLink radionicama za razvoj dugometražnih igranih filmskih projekata i koprodukcijskom marketu CineLink koji će biti održan u okviru Sarajevo Film Festivala. Natječaj CineLinka otvoren je do 1. ožujka za dugometražne igrane filmske projekte filmskih autora iz Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Cipra, Mađarske, Makedonije, Malte, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Turske i UNMI Kosova koji imaju potencijal za kino distribuciju. Više informacija na ovom linku.

Festival dokumentarnog rock filma DORF predstavit će se u petak, 22. siječnja, te subotu, 23. siječnja, u 'Clubu 21' KuC-a 'Lamparna', Labin, s izborom od 7 filmova iz festivalskog programa. Programom 'DORF putuje', koji se realizira u sklopu nacionalne mreže Klubtura (Clubture), predstavljaju se najzanimljiviji dijelovi festivalskog programa u velikom broju gradova kako bi se žanr dokumentarnog glazbenog filma približio široj publici i medijima. U petak je na rasporedu 'Sevdah o rodama' Silvija Mirošničenka, a zatim slijede 'Kad Miki kaže da se boji' Ines Pletikos te 'The Cinkuši' Ljiljane Šišmanović. U subotu će biti prikazani filmovi: 'Kad muzičari šokiraju' Dubravka Jagotića, 'Di smo mi to?' Dubravka Matakovića, 'Shuffle: politics, bullshit and rock n roll' te na kraju 'Backstage Pass'. Ulaz je 20 kuna i vrijedi za oba dana, a projekcije filmova započinju u 20 sati.

Dokukino Croatia najavljuje program pod nazivom 'Hrvatski dokumentarci koji su obilježili desetljeće', uz napomenu da su u petak, 22. siječnja, pomaknuti termini projekcija na 18 i 20 sati umjesto uobičajenih termina u 19 i 21 sat. U Dokukinu se još može pogledati i libanonski film 'Selo jednog čovjeka'. Domaći dokumentarci su na programu i ovog Petka u Ružički, 22. siječnja. Glazbeni dokumentarac 'Sevdah' prikazuje se u 20 sati, a politički dokumentarac 'Sretna zemlja' u 21.30 sati. Više na http://www.filmski.net/danas/

Komentari

Nema komentara.