Rappajte, snimajte, molite se - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Rappajte, snimajte, molite se

Rappajte, snimajte, molite se

Postanite reper, snimajte dokumentarce ili igrane filmove o ratu ili o Bogu, samo nemojte reći da vam nismo pružili raznoliki izbor...

s.p. 10.01.2008 0 komentara

Rappajte, snimajte, molite se

Za one koje više od filma zanima kako postati kul glazbenik, najavljujemo predstavljanje 'Hip Hop priče iz Hrvatske' Igora Kolovrata, prvi hrvatski interaktivni dokumentarni film o hip hopu. U zagrebačkom Aquariusu, u petak, 11. siječnja, bit će prikazan trailer, kao i prilog o snimanju filma. Autor Kolovrat u filmu posjećuje eminentne domaće glazbenike i od njih uči kako stvarati hip-hop glazbu. Na promociji će i nastupiti neki od njih - TBF, General Woo, Nered, Stoka, Edo Maajka...

A poput repera na turneju ide i Matija Kluković sa svojim nezavisnim filmom 'Ajde, dan...prođi...' koji kroz mozaičnu strukturu film prati dvadesetak likova povezanih prijateljskim ili obiteljskim odnosima. Film se počeo prikazivati 9. siječnja u Zadru, a onda kreće u Split, Rijeku, Pulu, Šibenik, Varaždin, Bjelovar, Požegu, Osijek, Sisak i Veliku Goricu. Turneja završava u Zagrebu gdje će se film prikazivati od 26. siječnja do 3. veljače u kinu Tuškanac. Nakon svake projekcije publika će moći razgovarati s članovima ekipe koja je stvarala film, a raspored projekcija pogledajte ovdje.

'Ajde, dan...prođi...', r: Matija Kluković

A ako vi želite bio dio filmske ekipe, javite se u Kino klub Split gdje će 29. siječnja, početi ciklus predavanja o stvaranju filma. Nakon teoretskog dijela slijedi obuka u radu s kamerom i digitalnom montažom, a po završetku škole polaznici će moći koristiti opremu i prostor Kluba u izradi vlastitih filmova. Dodatne informacije o tečaju i predavačima potražite ovdje.

Radionica Ex Oriente, jednogodišnji program za razvoj kreativnih dokumentaraca iz istočne i centralne Europe, organizira se u Češkoj i Austriji. Prijave za sudjelovanje primaju se do 1. veljače, a sudjelovati mogu redatelji i producenti. Informacije i prijave su ovdje.

U sklopu Filmfest Dresdena, od 17. do 24. travnja organizira se međunarodna razmjena mladih europskih filmaša-animatora. Prednost imaju tek diplomirani studenti filmskih akademija, a rok prijave je 25. siječanj. Primaju se samo individualne prijave poslane e-mailom na engleskom jeziku, a dodatni info je ovdje.

'Arena' najavljuje supertajni novi religijski projekt Jakova Sedlara.

Od 8. do 11. svibnja 2008. se po peti put organizira Naoussa International Short Film and Video Festival. Festival prima igrane, animirane i eksperimentalne filmove, a rok za prijavu je 31. siječanj. Svaki redatelj može sudjelovati s više filmova, a ostale informacije možete saznati ovdje.

A u Koprivnici se održava prvi festival ratnih igranih filmova, i to od 15. do 17. siječnja, u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) i Pučkog otvorenog učilišta. Festival otvara film 'Harrisonovo cvijeće', a prigodno priznanje bit će dodijeljeno filmu koji će okupiti najviše gledatelja.  U okviru festivala održat će se i okrugli stol o ratnom filmu, te izložba ratnih fotografija i knjiga o ratu.

One koje više zanimaju duhovne teme upućujemo na 23. međunarodni katolički festival filma i multimedije, koji se održava u poljskom gradu Niepokalanówu. Profesionalni i amaterski radovi mogu se prijaviti na festival zaključno s 31. siječnja 2008., a više o samom festivalu i uvjetima sudjelovanja možete pročitati na sajtu festivala. Kad već govorimo o katoličkim filmovima - priča se da će na Uskrs premijeru imati i film Jakova Sedlara o Zlatku Sudcu i njegovim čudima, koji se zasada drži u velikoj tajnosti. Živi bili pa gledali...

Komentari

Nema komentara.