3, 2 1...ZagrebDox - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      3, 2 1...ZagrebDox

3, 2 1...ZagrebDox

Bogati program međunarodnih, domaćih, kontroverznih, bunkeriranih i inih doxeva vrti se u Zagrebu od ponedjeljka 26.02. u prostorima SC-a.

p.h. 23.02.2007 0 komentara

3, 2 1...ZagrebDox

U ponedjeljak, 26. veljače 2007. u Studentskom centru u Zagrebu bit će otvoren treći po redu međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox.

Festival će otvoriti dugometražni dokumentarni film ‘Dobro jutro’ doajena hrvatskog filma Ante Babaje u Kinu SC u 19.00 sati. Film je snimljen u domu umirovljenika u kojemu boravi zadnjih nekoliko godina. Dobivši malu amatersku kameru na poklon, počeo je svakodnevno bilježiti događaje iz doma za stare i nemoćne u kojemu živi nakon što je pretrpio dva srčana i dva moždana udara. Zapis je vrlo iskrena i potresna priča o starosti, prolaznosti vremena i sudbini.

Na svečanosti otvaranja bit će obilježena i desetogodišnjica produkcijske kuće FACTUM, organizatora festivala, a već prvog dana festivala u funkciji će biti sve kino dvorane Studentskog Centra.

U ponedjeljak su na programu dugometražni dokumentarci 'Women at the Wheel' o kineskim vozačicama taksija, te 'Nomads TX'/NASLOVNA/, glazbeni hit o baskijskim udaraljkama txalapartama koje se sviraju udvoje...vidi trailer

U programu 'Zavjere' izvrstan je ‘Tobacco Conspiracy’ (trailer) u kojemu je pojašnjena uloga duhanske industrije u našim životima. Prvi dan festivala završava dugoočekivanim dokumentarcem 'Carla’s list' o radu haaške tužiteljice Carle del Ponte, koji se prikazuje u sekciji 'Kontroverzni dox', a kojeg možete provjeriti ovdje.

U ponedjeljak je na programu i bunkerirani film 'Svaki je čovjek dobar čovjek u rđavom svijetu' Rajka Grlića, 'Vernon, Florida' iz retrospektive Errola Morrisa, indijski 'Ram ke nam’ te tri Factumova filma u izboru prof. dr. Hrvoja Turkovića.

Istog dana provjerite i novi film redatelja najuspješnijeg njemačkog kratkog filma svih vremena Joerga Wagnera - 10-minutni, adrenalinom nabijen Motodrom, i 16-minutni 'Calcutta Calling' Andrea Hormanna u kojem možete pogledati zanimljivu priču Vikhee Uppala, Indijca koji se iz svog zaposlenog ureda u Kalkuti pretvara da je Ethan Reed, te naziva Amerikance, Britance i Australce kako bi im prodao mobitele i pretplate...

Cijeli plan i program i festivala provjerite na službenim stranicama.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna moguće je kupiti na blagajnama kina SC i Teatra &td od 26. veljače ili ih rezervirati na telefon 01/4838.215 ili e-mail rezervacije@zagrebdox.net. Dostupne su i stalne ulaznice za sve projekcije po cijeni od 220 kn.

Komentari

Nema komentara.