Dochouse in da haus! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Dochouse in da haus!

Dochouse in da haus!

Vani je na snazi onaj krug pakla u kojem je Dante konstatirao ciču zimu no ipak: kapa, šal, rukavice i tutanj u Tuškanac (i Zelenu akciju)!

h.p. 26.01.2005 0 komentara

Dochouse in da haus!

Jer u Tuškancu (i Zelenoj akciji) je od sutra na rasporedu drugi po redu DocHouse. Tri dana odličnih dokumentaraca, upad posve besplatan, a ni grijanje nije loše. Za neinformirane lagani podsjetnik na pitanja tko i što: 'DocHouse je dugoročni projekt promocije dokumentarnog filma u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na dio dokumentarne produkcije koji se bavi ljudskim pravima.' 
 
Lijepo su to sročili članovi Udruge za redizajn medija 'Re.d'... Treba još reći da su Re.dovci za ovu priliku dodatnu pomoć pronašli u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, One World Prague FF i Mediacentrom Sarajevo. Evo i programa, a za podrobnosti o svakom filmu kliknite
ovdje!

ČETVRTAK 27. 01. Kino Tuškanac
19:00: 'Tarifa Traffic' (naslovna), r: Joakim Demmer, Njemačka/Švicarska, 2003, 60'
Grad Tarifa, smješten na najjužnijoj točki Španjolske i Evrope, jedno je od najpoznatijih mjesta za surfanje na kontinentu. Samo nekoliko metara od surferske plaže leži leš afričkog emigranta iz Maroka koji je prošle noći u gumenom čamcu neuspješno pokušao preploviti Gibraltarski kanal i pobjeći u bolju budućnost. Redatelj Demmer uspio je ispričati priču o bijegu iz afričkog siromaštva i pokušaju osvajanja evropske tvrđave.

21:00: 'Choropampa – The Price of Gold', r: Ernesto Cabellos i Stephanie Boyd, Peru, 2002, 78'
2. lipnja 2000. godine 151 kilogram tekuće žive iscurio je u razmaku od 40 km iz kamiona koji ju je prevozio iz rudnika Yamacocha. Živa je razlivena na području triju sela usred peruanskih Andi, uključujući i selo Choropampa. Jedan od najpoznatijih aktivističkih dokumentaraca zadnjih godina, odličan je prikaz borbe siromašne zajednice protiv bogatih i moćnih korporacija.

Petak 28. 01. Zelena akcija, Frankopanska 1 (u dvorištu)
19:00 DocShop
Radionica o ljudskim pravima ilegalnih emigranata u Europi s posebnim osvrtom na tretman koji doživljavaju u Hrvatskoj. U okviru radionice prikazat će se i dokumentarni film 'Tarifa Traffic' (r.Joakim Demmer, Njemačka/Švicarska, 2003).
prijave na
www.dochousezagreb.org ili na 091/578 44 98

SUBOTA 29.01. Kino Tuškanac
19:00: 'Complaints of a Dutiful Daughter', r: Deborah Hoffmann, SAD, 1994, 44'
Kako se kćer može osjećati kad je vlastita majka pita: 'Otkud se mi ono poznajemo?'. Autorica ovog vrlo duhovitog i toplog filma odgovara na to pitanje dokumentirajući utjecaj progresije Alzheimerove bolesti na svoju rođenu majku i njihov zajednički život...

21:00: 'Long Night's Journey Into Day', r: Deborah Hoffmann i Frances Reid, SAD, 2000, 94'
U ovom vrlo emotivnom filmu pratimo razvoj četiri od više od 7000 slučaja 'mirenja' (tj. rješavanja molbi za oprost, za zločine počinjene u vrijeme Apartheida), ravnopravno podijeljena na zločine s jedne i s druge strane..

Komentari

Nema komentara.