Snima se nastavak 'Fahrenheita 9/11' - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Snima se nastavak 'Fahrenheita 9/11'

Snima se nastavak 'Fahrenheita 9/11'

Svaki uspješan film ima svoj nastavak. 'Superman', 'Prljavi ples', 'Shrek'. A nastavak će dobiti i najuspješniji dokumentarac u povijesti.

t.r. 15.11.2004 0 komentara

Snima se nastavak 'Fahrenheita 9/11'

Nije tajna da je Michael Moore svojim megauspješnim filmom htio zbaciti Georga W. Busha iz predsjedničke fotelje. Samo tjedan dana nakon što mu to nije uspjelo, Moore je za 'Variety' izjavio da on i producent Harvey Weinstein planiraju snimiti nastavak dokumentarnog napada na najmoćnijeg čovjeks svijeta. Film bi se trebao zvati 'Fahrenheit 9/11 and 1/2', valjda da se nitko ne bi zabunio o čemu se zapravo radi.

Moore se, pretpostavljamo nakon planirane Kerryjeve pobjede, trebao početi baviti dokumentarcem 'Sicko' i obrušiti se na američko zdravstvo. No, kako je Kerry spušio, Moore je izjavio da će se odmah baciti na snimanje nastavka, te da će film objaviti 2006. ili 2007. godine. U svakom slučaju, prije izbora 2008. godine. Teme filma će biti iste – kritika Bushevog predsjednikovanja, terorizam, te rat u Iraku.

'Želi početi snimati i završiti film u roku od dvije do tri godine. Čak 51 posto američke populacije na ovim izborima nije imalo dovoljno informacija, pa ćemo ih pokušati prosvijetliti. Nije im bila rečena istina. Mi smo komunikatori i na nama je da to sada počnemo činiti.' – izjavio je Moore. 'Službeno vrijeme žalovanja ističe danas, a u svemu ipak postoji jedna dobra stvar – zakon ne dopušta Bushu da se ponovno kandidira.' – dodao je.

Ne sumnjamo da je Moore uistinu razočaran što će mu Bush biti predsjednik idućih nekoliko godina. I mi bismo bili. A s obzirom da materijala ima, zašto ne snimiti nastavak. Kad je prvi film već zaradio 120 milijuna dolara. I pomoći Hillary Clinton ili nekom drugom (tko već bude demokratski kandidat) da dođe na vlast.

Komentari

Nema komentara.