Mooreu ide glatko - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Mooreu ide glatko

Mooreu ide glatko

Kada oborite svjetski rekord u profitu dokumentarnog filma, nije teško pronaći financijera i distributera za novi film. Bez obzira što još nije ni snimljen.

t.r. 22.09.2004 0 komentara

Mooreu ide glatko

Prema 'Variety'-ju, dokumentarac 'Sicko' će financirati i distribuirati Miramax, koji se s Disneyem 'klao' oko 'Fahrenheita'. Kao što smo već pisali, Moore će se u film obrušiti na američko zdravstvo, a snimanje filma bi trebalo početi sljedeće godine.

A, kad smo već kod Moorea, moramo se zaustaviti na financijama, jer dolari šušte k'o ludi. Prema Lions Gate Filmsu, 'Fahrenheit 9/11' dosada je utržio 203,6 milijuna dolara, a od petka (24. rujna) kreće i na još nepokorena tržišta, pa će cifra i dalje rasti.

Ako niste znali, ovogodišnjeg osvajača Zlatne palme u Cannesu, objavila je koalicija tvrtki, među kojima su Lions Gate Films, IFC Films i Fellowship Advenutre Group, tvrtka koju su šefovi Miramaxa Bob i Harvey Weinstein registrirali samo za potrebe 'F 9/11'. Ohrabreni uspjehom, u novi projekt spremni su uložiti i novac i ugled Miramaxa, nekoć najmoćnijeg nezavisnog izdavača filmova (dok ih nije kupio Disney).

Komentari

Nema komentara.