Rashladite se festivalima - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Rashladite se festivalima

Rashladite se festivalima

U Vukovaru pogledajte podunavske filmove uz 'Kotlovinu', na Liburniji domaće produkcije, a u Griču regionalne dokumentarce.

s.p. 24.08.2011 0 komentara

Rashladite se festivalima

Danas se otvara 5. Vukovar film festival koji se održava od 24. do 28.8., a festivalski filmovi naknadno će se prikazivati i u CineStarima diljem Hrvatske. Festival se svečano otvara na terasi Agencije za vodne putove, s početkom u 20 sati. Za posjetitelje otvorenja pripremljen je njemački film 'Između neba i zemlje', a dugometražni domaći adut je 'Kotlovina' Tomislava Radića. Posjetitelji festivala moći će vidjeti rijetko viđene naslove bugarske i ukrajinske produkcije u kategoriji dugih igranih filmova. Bugarski film 'Tilt' ljubavna je priča smještena u doba tranzicije, a ukrajinski 'Sreća moja' priča je o očajnom kamiondžiji ogrezlom u zločin.

Poslastica festivala je sarajevski pobjednik i kanskom Zlatnom palmom nagrađeni austrijski film 'Disati' redatelja Karla Markovicsa, potresna priča o kriminalu sklonom maloljetniku u potrazi za obitelji. Od dokumentaraca treba izdvojiti priču o progonjenom tajkunu 'Hodorkovski', a u program van službene konkurencije preporučujemo i novi film Morgana Spurlocka 'Najveći film ikad prodan'. Uvijek zanimljivi program Svijet donosi najgledaniji brazilski film svih vremena 'Elitna postrojba 2' Josea Padhile, a održat će se i premijera hita 'Jedan dan'. Ove godine stručni žiri Vukovar film festivala činit će književnica Vedrana Rudan, filmski kritičar Dean Šoša i redatelj i scenarist Ognjen Sviličić. Više o Festivalu pročitajte na službenoj stranici festivala http://www.vukovarfilmfestival.com  


'Jedan dan', trailer.

Na ovogodišnjem, devetom po redu festivalu hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivalu (LFF), koji se održava od 24. do 27. kolovoza, bit će prikazano 18 dokumentarnih filmova nastalih u proteklih godinu dana. Festival se tradicionalno održava na otvorenoj pozornici u lučici u Ičićima pokraj Opatije, a za nagradu publike i nagradu stručnog žirija u kojemu su Morana Komljenović, Vladan Petković i Jusuf Šehović, natječe se 12 filmova koje je selektor Oliver Sertić odlučio uvrstiti u konkrenciju jer 'odskaču originalnošću, inovativnošću i kreativnim pristupom'. Festival završava u subotu, a posljednjeg dana festivala bit će proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg festivala. Sve dodatne informacije o festivalu dostupne su na http://www.liburniafilmfestival.com.

A od ove srijede do nedjelje nastavlja se ljetni dokumentarni program u suradnji Dokukina i kina Grič. U pet dana u kinu Grič u centru Zagreba (Jurišićeva 6), na projekcijama u 20 i 22 sata možete pogledati osam dokumentaraca iz programa nedavno završenog 17. Sarajevo Film Festivala. Na programu su hrvatski filmovi 'Ratni reporter' Silvestra Kolbasa, 'Razorubičenje' Domagoja Matizovića i 'Prolaz za van' Sanje i Vedrana Šamanovića, bosanskohercegovački 'Magnet' Namika Kabila, srpski 'Run for Life' Mladena Matičevića i 'Polazak' Gorana Stankovića, crnogorski 'Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota' Vladimira Perovića te 'Selo bez žena' bosanskohercegovačkog redatelja Srđana Šarenca nastao u koprodukciji Francuske, Hrvatske i Srbije. Raspored projekcija pogledajte na http://www.dokukino.net/.

Komentari

Nema komentara.