Svi žele na Animafest! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Svi žele na Animafest!

Svi žele na Animafest!

Poznato je da je Animafest jedan od nekoliko najcjenjenijih festivala animiranog filma u svijetu, no ove je godine već nadmašio sam sebe, a još nije niti počeo.

02.03.2004 0 komentara

Svi žele na Animafest!

Koncertna direkcija, organizator Animafesta koji se od 14. do 19. lipnja 2004. održava u Zagrebu, doslovno je zatrpana animiranim filmovima koji su stigli na njenu adresu sa željom da se nađu u konkurenciji za nagradu festivala. Po broju filmova poslanih za službene programe festivala dostignut je novi rekord: prijavljeno je više od 1400 filmova iz 56 zemalja.

Margit Antauer, direktorica Animafesta, dodala je u službenom priopćenju da će Selekcijska komisija doslovno raditi 24 sata dnevno, kako bi se svi filmovi pregledali u 14 dana. Članovi Komisije su, kao i obično, znalci i stručnjaci iz nekoliko različitih zemalja: Deanna Morse (SAD), Kine Aune (Norveška), Otto Alder (Njemačka - Švicarska) i Stiv Šinik (Hrvatska).

Već smo vas izvijestili da će nagradu za životno djelo dobiti japanski animator Hayao Miyazaki, a Donald Crafton dobitnik je nagrade za poseban doprinos treoriji animacije. Mada je do sada već trebao biti objavljen raspored posebnih festivalskih događanja, to nažalost nije napravljeno, a konačnu selekciju za natjecanje u kategorijama kratkog animiranog filma i studentskih kratkih uradaka očekujemo krajem ožujka.

Autor službenog postera festivala je Joško Marušić, ujedno organizator i predsjednik festivalskog vijeća.

Želite li saznati što će se još događati prije samog festivala, pratite i dalje naše stranice. A u međuvremenu - jedva čekamo taj lipanj!

www.animafest.hr

Komentari

Nema komentara.