Crtaj i slušaj Batmana! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Crtaj i slušaj Batmana!

Crtaj i slušaj Batmana!

Animafest priređuje radionicu-crtaonicu, 'Rastanak' se ne rastaje od nagrada, a Batman sluša predavanja na Muzičkoj akademiji.

s.p. 04.05.2009 0 komentara

Crtaj i slušaj Batmana!

Povodom ovogodišnjeg dugometražnog izdanja, svjetski festival animiranog filma Animafest organizira radionicu 'Nacrtaj mi plakat!'. Radionica će se održati
u predvorju kina Europa u utorak, 05.05., od 10 do 22h. Očekuje se dolazak likovnih umjetnika, dizajnera, filmaša ali i svih zainteresiranih ljubitelja ovog festivala. Radionica je zamišljena kao cjelodnevni otvoreni atelje kojem je cilj skupiti dojmove ljudi o tome što im Animafest znači i kako ga doživljavaju. Radovi nastali ovom likovnom anketom iskoristit će se u osmišljavanju ovogodišnjeg službenog plakata. Radionicu - crtaonicu vode Tina Ivezić i Damir Gamulin Gamba uz koordinaciju umjetničkog direktora Animafesta, Krešimira Zimonića.

'Rastanak' Irene Škorić nagrađen je i na festivalu u Americi. Kratki igrani film redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je srebrnu nagradu za režiju na WorldFestu-međunarodnom filmskom festivalu koji se održavao od 17. do 26.4. 2009. u Houstonu. Ovo je 42. izdanje festivala koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu, na kojem su svoje prve nagrade dobili Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch...'Rastanku' je ovo 8. festivalska nagrada, a trenutačno je i hrvatski predstavnik za nagradu Studentski Oscar, te predstavnik Hrvatske u kategoriji filma na 14. Biennalu mladih umjetnika Europe i Mediterana. A za one koje zanimaju najbolji filmovi s ovogodišnje Revije amaterskog filma, imamo link ovdje.

Nagrađivani 'Rastanak' Irene Škorić.

Ove subote, 09.05. u 14h će se održati predavanje na temu 'Glazba iz filma 'Batman'(redatelj Tim Burton, skladatelj Danny Elfman). Stručno predavanje
koje se sastoji od analize glazbe i zvučnih i video isječaka održat će Danijel Legin, a ulaz je slobodan. Predavanje organizira Klub studenata muzikologije fusNota, a održava se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Lučićeva 5 (pokraj zgrade Filozofskog fakulteta). Riječ je o drugom predavanju u sklopu ciklusa 'Glazba u filmu', a u pripremi je i predavanje na temu glazbe iz filmskog klasika Alfreda Hitchcocka 'Psiho'.

Komentari

Nema komentara.