Velika očekivanja od hrvatskog filma - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Velika očekivanja od hrvatskog filma

Velika očekivanja od hrvatskog filma

Renata Poljak prikazuje 'Velika očekivanja' u New Yorku, a Rijeka predstavlja Dušana Vukotića. Split očekuje filmove o Splitu a Animafest očekuje – crtiće.

s.p. 18.02.2009 0 komentara

Velika očekivanja od hrvatskog filma

Hrvatska umjetnica Renata Poljak u sklopu njujorške izložbe u Hungarian Cultural Centeru prikazat će film 'Velika očekivanja' /naslovna/. To djelo je u 2006. godini osvojilo tri nagrade: za najbolji kratki film na festivalu BlackBox u Berlinu, drugu nagradu na Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu, te za najbolji film u domaćoj konkurenciji na 4. Tabor Film Festivalu. Film 'Velika očekivanja' nastao je prema autoričinome scenariju i trudi se povezati obiteljske odnose, arhitektonski urbicid koji se događa u Splitu i njegovoj široj okolici i nasilje na stadionima.

Art-kino Croatia pripremilo je program posvećen djelu Dušana Vukotića, poznatog animatora i jedinog oskarovca među hrvatskim filmašima. Retrospektiva Vukotićevih crtanih filmova već je bila realizirana 2007., povodom 80. obljetnice autorova rođenja. Program po izboru Hrvoja Turkovića sada se u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom prikazuje u Rijeci, a termine projekcija možete pogledati ovdje.

Rijeka će ugostiti i 2. Festival dokumentarnog rock filma - DORF, koji će se održati  od 19. do 21. veljače u Art-kinu Croatia. Prikazat će se 11 dokumentarnih filmova, a festival će pratiti i off program: projekcije fotografija glazbenih događanja čiji su autori Jadranka Lacković i Antonio Bujan te druženje i diskusije uz živu glazbu. Ulaz je besplatan, a projekcije počinju svaki dan u 18 h. Više detalja o rasporedu projekcija i događanja potražite ovdje. 

U tijeku je i javni poziv za podnošenje projekata za dokumentarističke i scenarističke fondove Grada Splita. Pravo prijave na Dokumentaristički fond imaju svi producenti i autori neovisno o mjestu prebivanja i državljanstvu pod uvjetom da se njihovi projekti bave Splitom i okolnom regijom. Također, pravo na potporu mogu imati i naslovi koji nemaju temu povezanu sa Splitom i regijom, pod uvjetom da autori kontinuirano žive i djeluju u Splitu. Scenaristički fond Grada Splita namijenjen je poticanju razvoja scenarija čija će se radnja i realizacija odvijati većim dijelom u Splitu i okolici. Detaljni uvjeti natječaja nalaze se u attachmentima ovdje i ovdje.

U tijeku su prijave i za 2. regionalni forum za razvoj dugometražnih projekata, tzv. pitching forum. Održat će se od 4. do 6. lipnja u sklopu 19. Animafesta i programa 'Animafest Pro', namijenjenog profesionalcima iz područja filma i animacije. Prijaviti se mogu redatelji i/ili producenti dugometražnih animiranih projekata u razvoju iz Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske i Ukrajine. Prijave s kratkim sinopsisom, sažetkom projekta, biografijama redatelja i producenta te vizualnim materijalima treba poslati do 20. ožujka na adresu Animafesta. Detalje oko prijave, adresu i kontakte možete saznati na web adresi Animafesta na kojoj će se najkasnije do 1. svibnja objaviti i popis odabranih sudionika.

Komentari

Nema komentara.