Kupujte – kod Apua! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Kupujte – kod Apua!

Kupujte – kod Apua!

Zahvaljujući čarima filmskog marketinga jedan se lanac trgovina iz virtualnog preslio u stvarni svijet i jako mu dobro ide.

s.p. 03.07.2007 0 komentara

Kupujte – kod Apua!

Kwik-E-Mart je izmišljeni lanac dućana koji operira u Springfieldu, gdje opslužuje gladne građane, među kojima se ističe izvjesni – Homer Simpson. Šef springfildskog dućana je izvjesni Apu Nahasapeemapetilon, za prijatelje i vjerne gledatelje samo - Apu, a poznat je po tome da govori iskvarenim indijskim naglaskom i sve, pa čak i pljačkaše,  pozdravlja sa ‘Hvala, dođite opet’. Naravno, riječ je o ikonografiji ‘Simpsona’, kultnog crtića koji već ulazi u 19. sezonu, a krajem srpnja sprema se i premijera istoimenog dugometražnog filma

Par dućana već je pokušalo iskoristiti popularnost Simpsona i njihovog omiljenog dućana, Kwik-E-Marta, pa pod tim nazivom rade i neke trgovine u Minnesoti, Pittsburghu, i New Orleansu, a Simpsoni se već otprije distribuiraju kao igračke, video igrice, a imaju i svoj zabavni park. 

No, trgovački lanac 7-Eleven iz Seattlea je prvi za potrebe vlastite promocije (i promocije filma o Simpsonima) cijelu seriju svojih trgovina (11 u SAD-u i 1 u Kanadi) privremeno preoblikovao u Kwik-E-Mart. U tih 12 dućana, ali i u ostalim trgovinama 7-Elevena biti će prodavani razni proizvodi koji se spominju u crtiću; Buzz Cola, Krusty-O sendviči, Squishees, krafne Sprinklicious i ostali simpsonovski merchandise, a kako to sve skupa izgleda uživo pogledajte ovdje.

Većina proizvoda je u biti samo već postojeći proizvod, koji ima pakiranje s nacrtanim likovima iz Simpsona. Neki su se brinuli hoće li slika Apua, koji je predstavljen kao stereotipni indijski trgovac, biti shvaćena kao rasistička karikatura, ali indijski zaposlenici i kupci nemaju problema sa slavnim likom, dapače. Prodaje se i specijalno izdanje stripa o Radioaktivnom čovjeku, kojeg obožavaju Bart i njegovi vršnjaci, no odlučeno je da se neće prodavati Duff pivo, poznato u Springfieldu po seksističkim reklamama, zbog kojih ga obožava i Homer.

7 – Eleven ( koji je za cijelu promociju utrošio čitavih 10 milijuna dolara!) ima i još jedam promotivni trik u rukavu. Kupovanjem simpsonovskih proizvoda, kupci sudjeluju u nagradnoj igri, koja između ostalih nagrada nudi i jedinstvenu priliku da se glavni pobjednik pojavi u jednoj epizodi Simpsona, baš kao što je to učinilo bezbroj celebritiesa u dosadašnjih 19 sezona. 

Osim toga, otvoren je natječaj i za Springfield, tj. za mjesto koje će predstavljati grad Simpsonovih na premijeri filma. Prijavljeni su brojni gradovi u SAD-u, no ako pogledamo listu likova iz Springfielda; pokvareni kapitalist (Montgomery Burns), populistički gradonačelnik (Quimby)i nesposobna policija (šef Wiggum) -  nemamo li i mi grad koji kao da 'ispao' iz 'Simpsona'?

Komentari

Nema komentara.