ASIFA nagradila Margit Antauer - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      ASIFA nagradila Margit Antauer

ASIFA nagradila Margit Antauer

Međunarodna udruga za animirani film (ASIFA) nagradila je 'mamu Animafesta' za dugogodišnji rad na organizaciji tog zagrebačkog festivala.

s.p. 29.06.2007 1 komentara

ASIFA nagradila Margit Antauer

Margit Antauer, producentica Koncertne direkcije Zagreb i dugogodišnja organizacijska direktorica Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu, dobitnica je nagrade ASIFA-e za 2007. godinu.

Predsjednica ASIFA-e Sayoko Kinoshita izjavila je u obrazloženju odluke: 'Svi smo vrlo zahvalni Margit Antauer – našoj dragoj Bubi – za dugogodišnji entuzijazam i doprinos razvoju umjetnosti animacije, kao i za stvaralački poticaj brojnim autorima diljem svijeta. Svoj veliki talent posvetila je ne samo organizaciji i rastu zagrebačkog festivala već i nizu dodatnih aktivnosti, poštujući prije svega umjetnike i umjetnost animacije.' 

Margit Antauer sudjelovala je u organizaciji zagrebačkog Animafesta od svog dolaska u Koncertnu direkciju Zagreb 1974., a samostalno ga je vodila od ratne 1992., pa sve do ove godine, kada na natječaju za daljnje vođenje festivala Koncertna direkcija Zagreb i Margit Antauer nisu dobili novo povjerenje festivalskog Vijeća, o čemu ste mogli čitati i ovdje

Iako na ovogodišnjem slavlju animacije u francuskom Annecyju filmovi hrvatskih autora nisu sudjelovali u natjecanju za najbolje, hrvatska zastava vijorila se među zastavama zemalja sudionica, baš zahvaljujući Margit Antauer, koju su predstavnici nacionalnih grupa najveće svjetske animatorske organizacije proglasili laureatom svoje nagrade.

Komentari
A: Z 06.07.2007 Pogledaj profil

Na ovogodišnjem slavlju animacije u francuskom Annecyju filmovi hrvatskih autora nisu sudjelovali u natjecanju za najbolje, baš zahvaljujući Margit Antauer.
Naime, gospođa Margit bila je članica međunarodne selekcione komisije koja niti jedan hrvatski film nije uvrstila u niti jedan od brojnih programa festivala u Annecyu.