Još malo o (bivšim) Disneyevcima - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Još malo o (bivšim) Disneyevcima

Još malo o (bivšim) Disneyevcima

Winnie the Pooh, svima poznati žuti medvjedić, o kojem je Disney rado radio filmove, koštao je ovu kuću mnogo zelenih američkih dolara.

24.01.2004 0 komentara

Još malo o (bivšim) Disneyevcima

Sud Sjedinjenih Američkih Država odbio je molbu o ponovnom dodjeljivanju autorskih prava za Winnie the Pooha Disneyu, koja su po dogovoru sa autorom, A. A. Milne-om, 30-ih godina prebačena na obitelj Slesinger, koja je pak ta prava 1961. godine dala Disneyu. 1983. godine Disney je nasljednike A.A. Milnea i obitelji Slesinger uvukao u novi sporazum o licenci.

U studenom 2002. godine Clare Milne je pokrenula postupak za vraćanje prava, ali je sud presudio u korist obitelji Slesinger na što se Milne žalila, a u čemu joj se pridružio i Disney. Prava sapunica oko žutog medvjedića završila je porazno za veliku animatorsku kuću – sud je odlučio da Disney obitelji Slesinger duguje stotine milijuna dolara zarađenih na temelju lika Winnieja.

A dok se Disney povlači po sudu, neki od bivših zaposlenika njegovog studija za 2D animaciju možda će se zaposliti u novom Raven Animation studiju, proširenju tvrtke Raven Moon Entertainment. Njihova dosadašnja produkcija uglavnom se temeljila na animiranim TV serjiama, "Mr. Bycicle Man" "The Bobo Blocks" i "The Cuddle Bug Cousins".

Komentari

Nema komentara.