Disney zatvorio studio za 2D animaciju - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disney zatvorio studio za 2D animaciju

Disney zatvorio studio za 2D animaciju

U studenom 2003. godine Disney je otkazao produkciju animiranog filma "A Few Good Ghosts", sudbina više od 250 zaposlenih u studiju za 2D animaciju pod velikim je upitnikom.

15.01.2004 0 komentara

Disney zatvorio studio za 2D animaciju

12. siječnja 2004. godine i službeno je zatvoren 2D studio u Orlandu na Floridi, u kojem su se inače radili uspješni Disneyevi animirani filmovi "Brother Bear", "Lilo & Stitch" i "Mulan". Razlog tog poteza je poprilično nevjerojatan za tvrtku poput Disneya, kažu da se radi o smanjivanju troškova.

Ova teška odluka temelji se na procjeni bolje kratkoročne i dugročne budućnosti za tvrku. Tako će se, eto, silom prilika Disney orijentirati isključivo na 3D animaciju. Neki su ovu vijest interpretirali kao kraj ere klasične 2D animacije, no smatram da se tu pretjeralo.

Možda će, bez dominacije velikog Disneya, u popularnost isplivati mnogi mali, kvalitetni animatorski studiji, a ne smijemo zaboraviti ni japanski anime koji i dalje njeguje 2D animaciju.

Kompletan daljnji produkcijski posao Disneya obavljat će se u studiju u Burbanku, u Kaliforniji, gdje je trenutno zaposleno oko 600 ljudi, a još se ne zna koliko će im se članova bivšeg studija na Floridi pridružiti. Trenutno se radi na filmu "Chicken Little" koji bi u kina trebao stići 2005. godine.

www.disney.go.com

Komentari

Nema komentara.