Madagascar 2,3,4... - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Madagascar 2,3,4...

Madagascar 2,3,4...

Ako se još uvijek pitate je li animacija isplativ biznis i u kojoj je mjeri zarada presudna u produkcijskim odlukama, ovo je tekst za vas.

d.g. 18.09.2005 0 komentara

Madagascar 2,3,4...

Ponukani neočekivano dobrim uspjehom (čitaj - gooolemom zaradom) nastavka sage o zelenom ogru i vrlo dobrim prijemom posljednjeg njihovog animiranog hita 'Madagascar', veliki glavonje u Dreamworksu odlučili su ponoviti dobitnu formulu. Zaradom od bijednih 192 milijuna dolara u domaćim im kinima, podebljanom s dodatnih tristotinjak diljem svijeta i ova uspješnica je pretvorena u takozvanu kompanijsku franšizu, što pojednostavljenim laičkim rječnikom znači samo jedno - sprema nam se neodređeni broj nastavka iste!!!

Naravno oni sami to nikada neće priznati pa se neuvjerljivo izvlače objašnjenjima poput nevjerojatne popularnosti likova ili stvarnom potrebom da se ispriča novo poglavlje.

Bilo kako bilo, odluka je pala, vrckava skupina divljih životinja nesretno zarobljenih na pustom otoku usred oceana vratit će se na velika platna i to već za tri godine. Između ostalog, rečeno je i da će se sve glumačke zvijezde koje su davale glasove u originalu definitivno pojaviti i u nastavku, stoga svi vi ljubitelji Ben Stillera, Chris Rocka ili Jade Pinkett Smith možete slobodno odahnuti. Službeno međutim nije objavljena nikakva scenarijska pojedinost, ali sam prvijenac ostavlja dovoljno prostora za razvoj raznoraznih priča.

Za sve stvarne fanove 'Madascara', a pogotovo one koji su ludi za svima omiljenom skupinom pingvina mafijaša, stiže jedna posebno zanimljiva vijest za kraj. Osim što će se vratiti u velikom filmu, pingvinci su dobili i dva kratka filma samo za sebe. Prvi se najavljuje već za koji mjesec kao desetominutni short koji će služiti kao uvod u dugo očekivani 'Wallace and Gromit: The Curse of the Ware-Rabbit', a drugi kao direct-to-video filmsko izdanje predviđeno za 2009. Hoće li ovaj put nastavak probiti milijardicu na kino blagajnama vidjet ćemo, ali ipak tek nakon odrađenog 'Shreka 3' i netom prije nedavno odobrenog 'Shreka 4'...

Komentari

Nema komentara.