Animafest svake godine!!! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Animafest svake godine!!!

Animafest svake godine!!!

SENZACIONALNO, EKSKLUZIVNO,  NEPONOVLJIVO, JEDINSTVENO, jednom riječju - NAPOKON!!!

d.g. 13.04.2005 0 komentara

Animafest svake godine!!!

Nakon godina i godina moljenja, kumljenja i čekanja, izgleda da je došlo vrijeme za onu poznatu navijačku pjesmu 'Došao je i taaaj daaaan...'. Direkcija dragog nam Animafesta odlučila se za hrabar potez i uvela svakogodišnji ritam ukazivanja!!!

Da se ne bi ipak pretjerano zanosili, ovogodišnji termin od 25. do 30. listopada rezerviran je za projekcije isključivo dugometražnih animiranih filmova, a onaj dobro nam znani ljetni svake parne godine, ostaje raj nezavisne kratke animacije. Nakon 33 godine uspješnih bijenalnih festivala ovo progušćivanje termina svakako će vrlo pozitivno utjecati na razvoj naše animirane kulture.

Objašnjavajući svoj postupak na službenim stranicama, direkcija navodi činjenicu da dugometražni animirani film zahtjeva punu pažnju te da iz godine u godinu produkcija raste kao proizvod potpuno samosvojne industrije. Posebno navode da će se u Zagrebu osobito voditi računa o europskom dugometražnom animiranom filmu koji u utrci s visokobudžetnim američkim produkcijama nema šanse na tržištima tranzicijskih zemalja i zemalja jugo-istočne Europe uopće.

Ovakva odluka se nametala sama po sebi već duže vrijeme, kako je kratkometražnog filma zaista više nego dovoljno za cijeli festival, dugometražni filmovi do sada su ionako bili gurani u svakakve termine kako gdje bi se našlo mjesta. Stoga, 'veseli se narode' i slični usklici klicanja i nezaustavljivog veselja sa naše strane, a vi da ste već sada u svoje male crne rokovnike upisali ove jesenske termine i ... nemoj da netko ne dođe!!!

Komentari

Nema komentara.