Opet Plasticat! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Opet Plasticat!

Opet Plasticat!

3D mačak još uvijek obara s nogu festivalsku publiku. Neki je dan fascinirao Belgijance na njihovom festivalu fantastičnog filma i osvojio nagradu publike.

m.k. 29.03.2005 0 komentara

Opet Plasticat!

Već je stvarno postalo dosadno, ali Plasticatu, autora Simona B. Naratha i produkcijske kuće Kenges, ovo je 8. nagrada na domaćim i inozemnim festivalima. Ovaj put riječ je o 23. po redu Festivalu fantastičnog filma u Bruxellesu. Kako smo o filmu pisali nebrojeno mnogo puta, reći ćemo vam nešto više o BIFFF festivalu. Podijeljen na internacionalnu, nacionalnu i bodypainting kategoriju, festival je usko profiliran i tematizira SF filmove, hororce i sve nadrealne frejmove.

Čini se da su naši voljeni Hideo Nakata i Takashi Miike pretplaćeni na festivalsku konkurenciju, jer su obojica u Bruxellesu nedavno osvajali nagrade, a često se pojavljuju kao festivalski gosti i bez filmova. Među gomilom filmaša opakih hororaca i drugih bizarluka ove su godine sa svojim novim dugometražnim filmovima BIFFF pohodili Dario Argento (trebamo li išta reći?) i Paul Schrader - scenarist Pollackove 'Yakuze', 'Taksista', 'Razjarenog bika' i dr., a redatelj 'Ljudi mačaka', 'Mishime'.... 

BIFFF-ova dugometražna nagrada publike: film Saw redatelja Jamesa Wana o serijskom ubojici koji svoje žrtve prisiljava na samoubojstvo ili međusobno ubijanje - upravo igra i u našim kinima! Naravno da bismo rado gledali i Rusa Timura Beckmambetova ili Japance Takashi Shimizua i Shinya Tsukamoto koji su osvojili glavne nagrade na festivalu. Ili možda Koreanca Il-gon Sola čiji su i kratki i dugi filmovi lutali Cannesom i Venecijom... Uglavnom, sve bismo gledali!

No kako je ovaj tekst ipak zbog Plasticata, njega pogledajte na Danima hrvatskog filma u jednoj retrospektivi, a čekirajte stranice BIFFF-a i pogledajte što ste propustili.

Komentari

Nema komentara.