Leti, leti - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Leti, leti

Leti, leti

Došao je konačno i taj dan kada ćemo vidjeti da li je najskuplja animirana produkcija u povijesti Velike Britanije uspješno obavila svoj posao.

d.g. 15.03.2005 0 komentara

Leti, leti

Kako smo prije gotovo godinu dana najavljivali, jake snage britanskog glumišta udružene u projekt stvaranja animiranog ratnog filma 'Valiant' dale su si golem trud u realizaciji ovog, za Engleze, iznimnog zadatka. Glumačke zvijezde čije ćemo glasove zasigurno vrlo dobro prepoznati su , između ostalih Ewan McGregor, Jim Broadbent, John Cleese, Ben Kingsley, Tim Curry i Rupert Everett, šarolika ekipa, ali s gomilom iskustva i respektabilnih životopisa. Niti ljudi iza strojeva nisu manje važni, režije se primio Gary Chapman, kojemu je ovo ipak prvi redateljski pokušaj, ali za svaku sigurnost produkcija je dodijeljena staroj iskusnjari Johnu H. Williamsu ('Shrek' i 'Shrek II').

Valiant No2

Još samo mali podsjetnik na radnju filma koji se smjestio u vihoru Drugog svjetskog rata, u vrijeme kada su se donosile krucijalne odluke za konačni rasplet, tik pred savezničko iskrcavanje u Normandiji. Glavni akteri u ovoj priči su djelatnici Kraljevske Golublje Jedinice ili bolje rečeno malena pridošlica zvana Valiant (McGregor) koji se prošulja u jedinicu usprkos nedovoljnim kvalifikacijama za ovako elitno mjesto. Makar i nije najprikladniji za posao, u njemu kuca veliko srce puno patriotizma i za prvi zadatak uzima onaj najvažniji od svih, prijenos krucijalne poruke od francuskog pokreta otpora saveznicima koji se pripremaju za invaziju na kontinent - 'Dan D'...

Valiant No3

Film u Velikoj Britaniji izlazi 25. ovog mjeseca, ali američka premjera je nedavno otkazana i prebačena za kolovoz iz malo jasnih razloga (navodno im treba malo više vremena za reklamu i slične stvari). Usprkos ovim nedoumicama, sastavljen je vrlo dobar službeni sajt sa službenim trailerom i hrpom slika, zanimljivosti i svega što na takvim sajtovima i uobičajeno ima. Za Hrvatsku premijeru se još ne zna, ali ako će ovaj film stvarno '... učiniti ono što je Babe učinio praščićima...' kako se u recenzijama hvale, onda sigurno nećemo dugo morati čekati.

Komentari

Nema komentara.