Animafest je u niskom startu. Pozor... - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Animafest je u niskom startu. Pozor...

Animafest je u niskom startu. Pozor...

Nadamo se da ovih dana pobožno posjećujete Kinoteku i pripremate se za Animafest, a evo što vas čeka u tjednu od 14. do 19. lipnja.

09.06.2004 0 komentara

Animafest je u niskom startu. Pozor...

Zaboravite na posao, obitelj i ljubavni život, program 16. svjetskog festivala animiranog filma Zagreb 2004., razlog je da se sa šatorom, vrećom za spavanje i tjednom zalihom hrane uputite u Lisinski. Detaljni program možete vidjeti i downloadati raspored na službenim stranicama festivala www.animafest.hr, a mi ćemo vas dodatno stimulirati i nekim nagradama, no prvo dvije-tri o programu.

Uz tri natjecateljske kategorije – veliko natjecanje, studentsko natjecanje i filmove za djecu, želimo vam svratiti pažnju na obilje posebnih programa. U sklopu programa nazvanog Animanija moći ćete pogledati filmove iz cijelog svijeta razvrstane u tematske cjeline, od animiranih dokumentaraca do mitova i legendi. Jedan od programa retrospektive sastavio je počasni predsjednik Animafesta 2004 Michael Dudok de Wit, a tu su još i retrospektive animacije na Cubi, u Ukrajini i Sloveniji, te retrospektiva hrvatske animacije iz prve polovice pedesetih godina prošloga stoljeća, filmovi francuskog pionira animacije Emila Cohla iz 1910. (uz živu klavirsku pratnju) i tako dalje.

Jedan od programa koji nam je organizacijska direktorica festivala Margit Antauer Buba posebno istaknula je obiteljska razonoda – projekcija tri filma s posebnom nagradom selekcijske komisije, koja će se održati u subotu, 19. lipnja u 17:00, neposredno prije svečane podjele nagrada. Radi se o jednom filmu iz Kanade, 'Pingvini iza rešetaka', jednom iz SAD-a 'Loveći Kringlea' i jednom iz Velike Britanije, 'Legenda o izgubljenom plemenu' – poklon Zagrepčanima - ta je projekcija besplatna!

Kao i obično, tu su još izložbe, predavanja, susreti i, ono najvažnije, druženje sa ljudima koji vole animaciju. Ima li boljeg?!

Sada kada ste lijepo informirani, u suradnji sa dobrim ljudim iz organizacije Animafesta, još ćemo vas malo stimulirati na druženje na festivalu nagradnom igrom. U šeširu s nagradama nalaze se:
* 3 majice
* 3 torbe
* 10 ulaznica za 'Spirited Away' 14. 06. u 23.00 (hrvatska pretpremijera)
* 2 stalne ulaznice i
* 10 plakata festivala
Sve što trebate napraviti je odgovoriti na pitanje:

Koje godine je osnovan svjetski festival animiranog filma u Zagrebu?
Odgovor posaljite na info@filmski.net do ponedjeljka 14. lipnja u 12.00.

PS: za vrijeme trajanja festivala leteća filmski.net animirano-frikovska ekipa detaljno će vas obavještavati o svemu što će se događati na Animafestu pa zato stay tuned!

Komentari

Nema komentara.