Hrvatska turneja Pule - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Hrvatska turneja Pule

Hrvatska turneja Pule

Filmovi sa svjetskih filmskih festivala stižu na Pulski festival, a zatim i na najveće hrvatske ljetne festivale!

s.p. 08.06.2010 0 komentara

Hrvatska turneja Pule

Na desetu obljetnicu internacionalizacije Festivala igranog filma u Puli odabrani filmovi bit će prikazani na najvećim hrvatskim ljetnim festivalima! Riječ je o Riječkim ljetnim noćima, Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu i Osječkom ljetu kulture. Prikazivat će se filmovi iz pulskog Međunarodnog programa Europolis-Meridijani koji su izabrani na najuglednijim svjetskim festivalima, a nemaju hrvatsku kino-distribuciju.


'Grad posljednjeg odredišta', trailer.

Program stranih filmova iz Pule otvara se britanskom kostimiranom dramom 'Vojvotkinja' redatelja Saula Dibba s Keirom Knightley, potom slijedi film Jamesa Ivoryja 'Grad posljednjeg odredišta' u kojem će dolazak mladog pisca uznemiriti živote članova obitelji preminulog književnika koji žive na velikom imanju u Urugvaju. Na samom kraju, Damir Lukačević predstavit će intrigantnu futurističku dramu 'Transfer', o paru starijih bogataša koji posebnoj klinici plaćaju da bi prešli u tijela dvoje mladih i živjeli novu mladost.
 
Publika će moći vidjeti i talijanski film 'Veliki san' Michelea Placida o jednoj ljubavnoj vezi za vrijeme studentskog pokreta 1968., češku humornu dramu 'Engleske jagode' Vladimira Drhe o načinu na koji je češki provincijski gradić dočekao sovjetsku intervenciju 1968., a na listi je i film koji je otvorio ovogodišnje Berlinale, 'Odvojeni zajedno' Quanana Wanga, o susretu bivših ljubavnika nakon 60 godina razdvojenosti uslijed podjele Kine i Tajvana.


'Imaginarij doktora Parnasusa', trailer.

Sve projekcije će se održati na otvorenom, u ljetnim kinima po zvjezdanim nebom. Raspored projekcija i opširniji sadržaj možete pročitati ovdje. Podsjećamo kako će se u sklopu Popularnog programa Festivala igranog filma u Puli 19. srpnja održati i hrvatska premijera dugo očekivanog filma 'Imaginarij doktora Parnasusa' Terryja Gilliama koji je poznat kao posljednji film Heatha Ledgera /naslovna/.

Festival igranog filma u Puli poziva zainteresirane da se prijave na natječaj za najbolji kratki amaterski film '640x480max.' Najbolje filmove po sudu publike i žirija očekuju vrijedne nagrade, a rok za prijavu radova je 21. lipnja 2010. Detalji u vezi pravila natječaja i prijavnica dostupni su na službenoj stranici Festivala.

Komentari

Nema komentara.