S Queerom u Europu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      S Queerom u Europu

S Queerom u Europu

Queer Zagreb kao najavu skorašnjeg festivala u kinu Europa prikazuje 'Ljubavne pjesme', a mi vas vodimo na premijeru. 

filmski.net 22.04.2009 0 komentara

S Queerom u Europu

Sedmi po redu Queer Zagreb festival održat će se od 5. do 10. svibnja 2009. Kao najavu festivala, ekipa Queer Zagreba pripremila je za 26. i 27. travanj u kinu Europa projekciju francuskog filma 'Ljubavne pjesme' (Les Chansons d’Amour). Osim projekcije filma posjetitelji će se upoznati i s programom ovogodišnjeg Queer Zagreb festivala.

Odgovorite na pitanje i osvojite ulaznice za premijeru 26.4. u 21h:
Francuski queer film 'Ljubavne pjesme' prikazuje se kao najava kojeg događaja?
   1. vjenčanja francuskog predsjednika
   2. najava Queer Zagreb festivala
   3. najava lokalnih izbora
Odgovor i svoje podatke (ime, adresu) pošaljite na info@filmski.net do subote, 25. travnja. Dobitnike ćemo istoga dana obavjestiti e-mailom.


'Ljubavne pjesme', francuski trailer

'Ljubavne pjesme' (Les Chansons d’Amour) redatelja Christophea Honoréa dirljiva je priča o mladim ljubavnicima u Parizu, koji neopterećeni formama i društvenim očekivanjima uživaju u životu, nesputani svojom tjelesnošću i seksualnošću. Unatoč tragičnom događaju oko kojeg se film zapravo vrti, atmosfera filma je izuzetno pozitivna, gotovo optimistična. Tome doprinosi i izuzetan soundtrack čija uloga u filmskoj priči zapravo od ovog filma čini mjuzikl, kako to i naslov 'Ljubavne pjesne' daje naslutiti. Fluidnost seksualnih identiteta, sloboda i lakoća prihvaćanja raznih oblika seksualnosti i različitih životnih okolnosti prikazane su u ovom filmu kao bogomdane i urođene ljudske osobine. Film je prikazan u službenoj konkurenciji festivala u Cannesu 2007. godine.

Komentari

Nema komentara.