Filmovi niču k'o gljive - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Filmovi niču k'o gljive

Filmovi niču k'o gljive

Hollywood nije pogodila recesijska suša, snima se naveliko - od biografija mrtvih pjesnika do priča o djeci koju odgajaju mrtvi. 

s.p. 28.01.2009 0 komentara

Filmovi niču k'o gljive

Imamo nove vijesti o castingu Spielbergovog filma o Tintinu. Glavnog junaka u 'The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn' glumit će zvijezda 'Billy Elliota' Jamie Bell, a glumačkoj ekipi pridružit će se i plavi Bond, Daniel Craig.

Brendan Fraser zaigrat će poduzetnika koji se bavi nekretninama u obiteljskoj komediji 'Furry Vengeance'. Snimanje počinje početkom ljeta, a redatelj je Roger Kumble ('College Road Trip', 'Just Friends').

Gerardu Butleru ostvario se dugogodišnji san - uspio je naći financijere za planiranu biografiju Roberta Burnsa, škotskog pjesnika kojem se u 2009. obilježava 250 godina od rođenja. Za ovu priču o svom zemljaku, Butler bi htio angažirati redtelja Vadima Jeana.

Škot Gerard Butler ne želi snimati film o 'Hrabrom srcu', nego o pjesničkoj duši – Robertu Burnsu.

Još jedna umjetnička biografija koja se sprema je ona o Jamesu Brownu, koju režira Spike Lee. Crnog 'kuma soula' glumit će Wesley Snipes, ali on neće i pjevati - Lee želi koristiti autentični glas legendarnog glazbenika.

Keira Knightley i Colin Farrell družit će se zajedno u 'London Boulevardu', režijskom debiju Williama Monahana, scenarista 'Pokojnih' i 'Tijela od laži'. Priča je to o londonskom kriminalcu koji izlazi iz zatvora i opet upada u probleme, a pri tom se spetlja i s mladom glumicom.

Minnie Driver priključila se Hilary Swank u 'Betty Anne Waters', pravničkoj drami koja se snima prema istinitom događaju. Swank će glumiti nezaposlenu samohranu majku čiji brat je osuđen na doživotnu zbog ubojstva i pljačke, a ona ga pokušava spasiti tako da cijelo desetljeće studira pravo i radi na tom slučaju.

Priča o dječaku kojega su odgojili duhovi

Ekranizaciju Neil Gaimanove knjige 'Graveyard Book' već smo spominjali, a sada stiže nova vijest. Gaiman je najavio da će se adaptacije njegove knjige latiti ugledni redatelj i njegov imenjak - Neil Jordan.

A nakon klasika iz 1967., trebao bi se snimiti novi film o poznatom paru pljačkaša, Bonnie i Clyde. Manje poznata redateljica Tonya S. Holly izjavila je da ovaj film neće biti obrada tog klasika nego nova verzija, a mnoge će šokirati da se uz Kevina Zegersa za glavnu ulogu razmatra i - pjevačica/glumica Hilary Duff.

Redatelj 'Elitne postrojbe' Jose Padilha režirat će još jedan politički triker - 'Protokol Sigmu', rađenu prema romanu poznatog Roberta Ludluma. Priča se bavi čovjekom koji po Europi bježi od raznih ubojica i agenata, a na scenariju rade scenaristi 'Iron Mana' Matt Holloway i Art Marcum.

Snimat će se i novi 'Tomb Raider', samo što je filmska prava od Paramounta preuzeo Warner Bros. Warner je najavio izmjene u liku Lare Croft koja će dobiti nove ljubavi i nove protivnike, a film će biti drugačiji nego prethodna 2 'Tomb Raider' filma. Još se ne znaju ni redatelj ni scenarist, ali je vrlo vjerojatno da Angelina Jolie neće glumiti, pa je otvoren natječaj za novu Laru. Zainteresirani?!

Komentari

Nema komentara.