Svi junaci na jednom mjestu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Svi junaci na jednom mjestu

Svi junaci na jednom mjestu

Robert Downey Jr. predvodi najezdu superjunaka, a modni mag Tom Ford režira svoj prvi film i to homoseksualne tematike.  

s.p. 29.10.2008 0 komentara

Svi junaci na jednom mjestu

Robert Downey Jr. postaje superglumac za superjunake. Pristao je glumiti u još dva nastavka 'Irona Mana' te u ultimativnom filmu o superherojima - 'The Avengers'. To je film o udruženim superherojima u kojem ćemo zajedno gledati Iron Mana, Hulka, Ant-Mana, Thora i Captain Americu koji su ili već dobili ili će tek dobiti zasebne filmove. 'Iron Mana 2' će opet režirati Jon Favreau, koji će u 'The Avengers' biti izvršni producent. Premijera tog filma zakazana je za srrpanj 2011., a u njemu će nastupiti i Don Cheadle koji odsada u franšizi 'Iron Man' zamjenjuje Terrencea Howarda kao pukovnika Rhodesa.

Adrien Brody još nije glumio superheroja, ali karijera mu kreće u tom pravcu. Sve češće nastupa u žanrovskim filmovima, pa će tako nastupiti i u akciću 'The Courier' kojeg će režirati autor 'Highlandera' i redatelj brojnih MTV-evih spotova Russell Mulcahy. Scenarij potpisuju Michael Brandt i Derek Haas koji su zajedno napisali i nabrijani 'Tražen'. Brody će igrati hrabrog kurira koji treba dostaviti aktovku kriminalcu kojeg se ne može pronaći, a pri tom ga progone i policajci i mafijaši.

Neil Gaiman objavio je da će producirati film prema svojoj knjizi ‘The Graveyard Book’. Knjiga se nalazi na vrhovima top-lista, a bavi se dječakom koji živi na groblju gdje ga odgajaju duhovi. Svoj čudni dom ne smije napustiti, jer mu prijeti ubojica koji mu je već usmrtio obitelj. Iako su mu predlagali da film snimi u animiranoj verziji, Gainman želi napraviti igrani film, pa se za 'stvaranje duhova' već obratio stručnjacima za specijalne efekte koji su radili i na 'Vitezu tame', a nada se i da će okupiti elitnu glumačku ekipu.


'Tengoku to jigoku' ('Veliki i mali'/'Između neba i pakla'), r: Akira Kurosawa, isječak

Modni dizajner i bivši čelnik Guccija Tom Ford odlučio je režirati roman Christophera Isherwooda 'A Single Man', a u glumačkoj ekipi su velika imena: Colin Firth, Julianne Moore i Matthew Goode ('Završni udarac'). Priča se vrti oko engleskog profesora (Firth) koji nakon smrti svog homoseksualnog partnera (Goode) odlučuje nastaviti živjeti u uobičajenoj samačkoj rutini, a pri tom mu pomaže prijateljica (Moore).

A umjesto priučenog redatelja Forda, filmoljupce bi više mogla zanimati vijest o iskusnim filmašima koji obrađuju Kurosawin film 'Tengoku to jigoku'. Projekt je izvorno trebao režirati Martin Scorsese, koji je unajmio veterana Davida Mameta da napiše scenarij. Sada je plan da Scorsese bude izvršni producent, a da film režira Mike Nichols. 'Tengoku to jigoku', koji je kod nas igrao pod naslovima 'Veliki i mali' i 'Između neba i pakla', ima napetu krimi priču. Glavni (anti)junak je sitni šef koji skuplja novac i planira preuzeti firmu. Odjednom, stiže mu poziv da su mu oteli sina pa odlučuje platiti otkupninu. Uskoro saznaje da je greškom oteto krivo dijete, pa mora birati između svoje poslovne budućnosti i života tuđeg djeteta.

Komentari

Nema komentara.