Novo na glumačkoj burzi - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Novo na glumačkoj burzi

Novo na glumačkoj burzi

Nikad nije prekasno za hollywodske veterane da pronađu pokoju ulogu, a u La-la-landu čak i beskućnici preko noći postaju zvijezde. 

s.p. 08.01.2009 0 komentara

Novo na glumačkoj burzi

Nakon posljednjeg Terminatora, McG sprema novi projekt čiju radnju bi trebali poznavati - ako ste čitali lektiru u školi! Riječ je o '20.000 milja pod morem', adaptaciji poznatog klasika Julesa Vernea. Obećano je da se filmaši neće previše petljati u fabulu nego će se truditi biti čim vjerniji izvorniku, pa ćete i u filmu moći vidjeti kako je nastala poznata podmornica 'Nautilus' i kako se kapetan Nemo bacio u podvodne avanture.
 
Već smo najavljivali veliku suradnju hit redatelja Petera Jacksona i Stevena Spielberga koji zajednički adaptiraju strip o Tintinu, Jackson kao producent i Spielberg kao redatelj. Sada je stigla potvrda da će likove nesposobnih (i brkatih!) detektiva Thomsona i Thompsona (u originalu Duponda i Duponta) glumiti britanski komičarski par, Simon Pegg i Nick Frost. Pegg i Frost su poznati po svojim ulogama u komedijama 'Shaun of the Dead' i 'Hot Fuzz', a njima će se pridružiti još jedan Britanac, Andy Serkis u ulozi kapetana Haddocka. Projekt vrijedan 135 milijuna dolara tek što nije počeo sa snimanjem, mada još nije objavljeno tko će tumačiti Tintina. 'Tintin' će biti sniman u digitalnoj, 'performance-capture' 3-D tehnologiji, a u kina bi trebao doći 2010.

Leonardo DiCaprio često gostuje u našim vijestima o snimanju filmova, pa tako i sada ima novu ulogu. 'Beat the Reaper' temelji se na istoimenom romanu Josha Bazella o doktoru iz hitne službe kojem se život zakomplicira kada prepozna bivšeg plaćenog ubojicu koji je u programu zaštite svjedoka.

Raymond Emanuel - nova zvijezda?

Pripema se 'Iron Man 2' - a tko će biti neprijatelj glavnog junaka? Lik negativca će biti istočnoeuropski rival Tonyja Starka tj. Iron Mana, a još nije jasno hoće li to biti ruski znanstvenik Crimson Dynamo ili lik zvani Whiplash. U oba slučaja u pregovorima za ulogu je ostarjeli Mickey Rourke, kojem je nakon  uspjeha 'Wrestlera' probuđeno samopouzdanje, a i publika ga sve više voli. Stoga je odlučio priključiti se najnovijem projektu Stallonea 'The Expendables' u koje glumi zavidni broj ostalih akcijskih zvijezdi: Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren. S druge strane, u 'Iron Man 2' bi mogao ući još jedan negativac, multimilijarder Justin Hammer kojeg će vjerojatno glumiti Sam Rockwell koji i inače glumi junake s ruba zakona. 

A osim u 'Iron Manu 2', Robert Downey Jr. glumi i u 'Sherlocku Holmesu', filmu koji ima zanimljivu vijest glede castinga. Jednu od uloga dobio je i Raymond Emanuel, čija jedina veza s filmom je ta da je u lokalnom kinu tražio sklonište od hladnoće. Tog beskućnika je zapazio agent koji je tražio statiste za 'Sherlocka' a jadni Emanuel je zbog brige za bolesnu majku ostao bez novaca i doma, pa je imao i slobodnog vremena za ovaj angažman. Dobio je stotinjak funti za ulogu člana parlamenta, a navodno je već angažirao i menadžera za buduće nastupe. Ukratko, možda se uskoro pojavi i o ostalim našim vijestima s burze rada slavnih glumaca...

Komentari

Nema komentara.