Što žene (ne) vole - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Što žene (ne) vole

Što žene (ne) vole

Krajem godine kritičarke dižu glas i izjašnjavaju se što im je UJ! a što FUJ! Zanimljivo je što čak i one potvrđuju da žene ne vole - 'Žene'.

s.p. 17.12.2008 0 komentara

Što žene (ne) vole

Objavljeni su rezultati dva izbora udruga filmskih novinarki, a zajedničko im je što osim standardnih kategorija za najbolji film, redatelja, glumca, glumicu... kritičarke svoj angažman dokazuju i posebnim kategorijama. Društvo filmskih kritičarki (Women Film Critics Circle) tako proglašava 'najuvredljivije muške uloge' gdje se posebno ističe Sam Rockwell koji je seksualni ovisnik u filmu 'Choke'. Imaju i posebnu top 10 listu najsramotnijih filmova, na kojoj su 'Zack And Miri Make A Porno' (fuj, fuj!), ali i 'Roman Polanski: Wanted And Desired' - valjda im i Roman Polanski spada u likove koji ih vrijeđaju.

Kao najbolje ističu film 'Frozen River' i nastup vesele Sally Hawkins u 'Samo bez brige', a najbolji film sa ženskom temom im je 'Changeling' koji je ujedno dobio i nagradu kao film koji se bori protiv nasilja nad ženama. Najbolji obiteljski film je 'Wall-E', a junakinja Eve iz tog filma je i 'najbolja animirana žena'.


Trailer za 'Frozen River' - sviđa se svim kritičarkama.

U isto vrijeme se javio i Savez filmskih novinarki (Alliance of Women Film Journalists) sa svojim nagradama EDA. One su kao najsramotniji film proglasile 'Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta' a za 'glumicu kojoj najviše treba novi menadžer' imenovana je Kate Hudson. Postoje i sexy nagrade, pa je za najbolje zavođenje istaknut 'Vicky Cristina Barcelona', a za najbolji prikaz golotinje i seksualnosti pohvaljeni su 'Opsesija' i 'The Reader'.


Trailer za 'Žene' - uzalud vam trud, svirači(ce)!

Za titulu nastavaka koji nisu trebali biti snimljeni 'izborili' su se 'Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje' i 'Slagalica strave 5', a kao primjer nepotrebnog rimejka navode se 'Žene'. Očito, naslov filma i isključivo ženski casting nisu pomogli 'Ženama', pa taj film kritičarke svrstavaju u posebnu kategoriju 'filmova koje smo željele voljeti, ali nismo mogle', u kojoj se nalazi i 'Mamma Mia'. A što su sve ove kritičarke voljele u 2008. godini pogledajte na linku ovdje

Komentari

Nema komentara.