Cantona snima film o navijačima - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Cantona snima film o navijačima

Cantona snima film o navijačima

Nogometaš u mirovini producira film o navijačima koji će režirati njegov kolega navijač, redatelj koji voli sve što vole mladi - Ken Loach.

s.p. 29.04.2008 0 komentara

Cantona snima film o navijačima

Kakav Lucas, SpielbergLustig – dajte nam film u produkciji Erica Cantone, i to naravno nogometni. Slijedećeg mjeseca u Manchesteru počinje snimanje igranog filma o životu opsesivnih navijača, koji će Cantona koproducirati, ali ne i glumitiu njemu, mada bi se mogao pojaviti kao narator.

Film će režirati Ken Loach, koji nije samo angažirani ljevičar nego i veliki obožavatelj nogometa - on i Cantona druže se na utakmicama Manchestera Uniteda. Osim zajedničkog hodočašćenja na tribine Old Trafforda, Loach i Cantona bili su zajedno i na utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Ako izuzmemo tekme na pijesku /naslovna/, Cantona je u 'nogometnoj mirovini' od 1997., pa se valjda sjetio što bi mogao raditi dok je bogat i nezaposlen - producirati filmove. Njegov kompić Loach i inače snima socijalno angažirane filmove o životu radničke klase, pa će mu tema navijača dobro sjesti, osobito ako je vezana uz njegov omiljeni klub. 

Producent Cantona demonstrira kako treba tretirati publiku.
Cantona i nije neki uljez u svijetu filma, već ima 'karijeru' od desetak nastupa u (uglavnom francuskim) filmovima, nastup u povijesnoj drami 'Elizabeth', a režirao je i kratki film prema priči Charlesa Bukowskog. U nogometu ostaje zapamćen kao veliki igrač i, blago rečeno, temperamentan tip. Udarao je i gađao svoje suigrače, vrijeđao trenere i dužnosnike, gađao suce loptom, a jednom navijaču je dao i kratku lekciju iz karatea. Ha, možda bi bolja ideja za Loachov film bila da napravi biografiju 'kralja Erica', kako su me tepali navijači. Naslovna uloga bi dobro pasala Jasonu Stathamu, a još bolje bi bilo da Cantona odigra samoga sebe – dobro odigrane uloge 'luđaka' obično donesu i Oscare.

Komentari

Nema komentara.