Ne vjerujte svemu što pročitate! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ne vjerujte svemu što pročitate!

Ne vjerujte svemu što pročitate!

Harry Potter je sotonist, a Scorsese preklinje za Oscara? Predstavljamo sajt s filmskim vijestima koje su tako dobre da su sigurno izmišljene.

s.p. 16.04.2008 0 komentara

Ne vjerujte svemu što pročitate!

Postoje mediji kojima ne smijete vjerovati. Onion je jedan od njih. Satirični magazin i pripadajuća mu web stranica parodiraju klasične vijesti tako što proizvode novosti na 'svoj' način. To znači da se bolje nemojte uzdati u njihove burzovne analize kada kupujete dionice, a ni informacije iz svijeta filma nisu im vjerodostojne.

Posljednja velika zezancija im je šala na račun napumpanog marketinga za film 'Iron Man', pa su na svom video portalu Onion News Networka (parodija na CNN!) objavili kako će holivudski filmaši produljiti popularni trailer 'Iron Mana' i od njega napraviti - dugometražni film.


Najava za stvaranje filma od trailera 'Iron Mana', Onion News Network

No, ma koliko im vijesti bile bizarne i nevjerojatne, uvijek se nađe neki medij koji nasjedne (kolege, kolege!) i preuzme njihovu vijest kao istinitu. Tako je neka danska TV postaja prenijela Onionov članak o 'Sean Pennu koji zahtijeva da mu jave koja šupčina je uzela e-mail adresu SeanPenn@gmail.com'. Osim teksta o Pennu koji se ljuti što su mu pokrali sve potencijalne e-mail adrese (uključujući i onu SeanPennRules@gmail), u javnosti je citiran i njihov članak o tome kako filmovi o Harry Potteru privlače djecu u svijet sotonizma, pa su razne kršćanske grupe spominjale tu 'reportažu' u svojim antiblasfemičnim akcijama.

Od uspjelih filmskih šala prenosimo i staru vijest iz 2006. da Scorsese snima film u kojem 3 sata preklinje da mu daju Oscara (naslovna). Kao satiru na iračku krizu Onion je objavio zahtjev UN-a Willieju Wonki da dopusti njihovim inspektorima da pregledaju njegovu tvornicu čokolade.

Omiljena meta su im filmaši s velikim egom, pa tako javljaju da Oliver Stone snima novi film s teorijom zavjere ('11.09. je udario samo JEDAN avion'), a Al Gore ima fantastično otkriće: 'Globalno zatopljenje povećava – zaradu na kino-blagajnama'. Onionovci se znaju našaliti i na granici dobrog ukusa, pa su tako objavili da se jedan avion s putnicima srušio jer su putnici preuzeli avion i radije odabrali smrt nego da u avionu moraju gledati 'Kuću debele mame 2'. U svakom slučaju, nemojte im vjerovati kada pročitate njihove informacije, a za duhovite ali (uglavnom) točne vijesti uvijek imate - Filmski.net.

Komentari

Nema komentara.