Sean Penn je gej – to je okej - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sean Penn je gej – to je okej

Sean Penn je gej – to je okej

..osobito kada je to u filmu Gusa Van Santa. No planove za ekranizaciju života istog gej-mučenika ima i - Bryan Singer.

s.p. 11.09.2007 0 komentara

Sean Penn je gej – to je okej

Harvey Milk bio je kultni političar koji 70-tih godina u Americi nije skrivao svoju homoseksualnost, a karijera i život su mu skončali kada je njega i gradonačelnika San Francisca ubio suparnički političar. Sve to već je prikazao dokumentarac Roba Epsteina iz 1984., 'The Times of Harvey Milk', a koji je zaradio i Oscara za najbolji dokumentarni film.

Iste su se te teme, već smo vam javili, za svoje dugometražne filmove istovremeno dohvatila dva redateljska gej prvoborca - Gus Van Sant i  Bryan Singer.

'The Hollywood Reporter' javlja kako će Van Sant ulogu simpatičnog (i inače uvijek nasmijanog) političara dati nikom drugom doli Seanu Pennu, zločestom dečku Hollywooda. Već se javljaju kritike kako Penn ne može igrati tako vedrog tipa i kako je politička drama 'Svi kraljevi ljudi' propala jer je Penn afektirao u ulozi populističkog političara, dok drugi opet napominju kako se Penn dokazao u dramskim ulogama poput one u '21 gramu'. Još je zanimljivo da je ulogu negativca – ubojice dobila zvijezda dječačkog lica, Matt Damon, no on se u lozi ubojice podmuklice već okušao u slučaju  'Talentiranog gospodina Ripleya'. Scenarij za Van Santov (još neimenovani) film će prema knjizi Randyja Shiltsa raditi Dustin Lance Black, poznat po radu za seriju 'Big Love' HBO-a.

U međuvremenu - ništa nova o konkurentskom projektu Bryana Singera, koji već godinama sprema film na istu temu – 'The Mayor of Castro Street'. Za scenarij je zadužen njegov stalni suradnik Christopher McQuarrie, s kojim je radio kultne 'Privedite osumnjičene', a s kojim trenutno radi na još jednoj biografiji – snimaju 'Valkyrie' o grofu von Stauffenbergu, atentatoru na Hitlera. S obzirom na probleme s Nijemcima i Tomom Cruiseom, to će potrajati, a staro je pravilo – tko prvi snimi film slične tematike nadmašit će onog drugog.

Ironija je da je za Singerov projekt prije par godina prvu verziju scenarija napisao baš Van Sant, koji je kasnije odustao od suradnje s Warner Brosom i krenuo svojim putem. Singeru se inače nude velike pare da snimi nastavak Supermana, tako da je pitanje da li će snimati 'Mayora', osobito ako Van Sant uspije prvi dovršiti svoj film, koji navodno počinje snimati već ovog prosinca.

 

Komentari

Nema komentara.