Egoyan u svijetu interneta - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Egoyan u svijetu interneta

Egoyan u svijetu interneta

Istraživao je različite medije, probleme identiteta, otuđenosti i istine. Sada se sjetio da toga ima i na 'mreži svih mreža'.

s.p. 23.07.2007 0 komentara

Egoyan u svijetu interneta

Par godina nakon svog erotskog film noira 'Dobro čuvane laži', u kojem je demitologizirao svijet TV zvijezda, Atom Egoyan sprema novi projekt – o internetu. Film 'Adoration' se žanrovski može definirati kao 'tinejdžerska drama', koja pokušava istražiti kako klinci sebe određuju preko interneta. Egoyan je otkrio tek da će u središtu filma biti tinjeddžer/ka koji/koja se pretvara da je netko drugi, a odmah su počela nagađanja da mu je inspiracija za film slučaj Lonelygirl15.

Taj niskobudžetni film ('samo' 5 milijuna$) bit će smješten u Toronto, a radnja  se događa u današnje vrijeme. Egoyan je dosta istraživao po školama, te je izjavio da ga zanima kako to da djeca imaju različite međusobne odnose u učionici i u virtualnom svijetu. Egoyan se i prije bavio medijima i problemima otuđenosti ('Family Viewing', 'The Adjuster'),a u drami 'Slatka budućnost' pokazao je da može odlično raditi s mladim glumcima, posebno s talentiranom Kanađankom Sarah Polley.  

Kao i obično, Egoyan surađuje i s glavom Serendipity Point Filmsa -  producentom Robertom Lantosom, s kojim je radio već šest puta. Lantos će biti izvršni producent, a produkcijom se bave Jennifer Weiss i Simone Urdl, koje stoje iza hvaljenog indenpendenta 'Away from Her' nekad samo glumice, a sada i režiserke  Sarah Polley. Snimanje počinje sredinom rujna, a trenutno je Egoyan u fazi izbora glumaca - priča se da bi jednu od uloga mogla tumačiti mlada Alison Lohmann, s kojom je radio i na 'Dobro čuvanim lažima'...

Komentari

Nema komentara.