Misterij usamljene djevojke br.15 - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Misterij usamljene djevojke br.15

Misterij usamljene djevojke br.15

Negdje na granici bloga, videa, glume i tinejdžerstva, Bree je aploudala svoje video radove. S hordom je fanova prestala biti samo obična djevojka.

m.n. 18.09.2006 0 komentara

Misterij usamljene djevojke br.15

Djevojka kojoj tepaju da je prva prava web zvijezda javnosti se predstavila u svibnju ove godine. Pod nikom Lonelygirl15, nazivajući se Bree, na američkim sajtovima YouTube i MySpace potpuno je nedužno objavljivala vlastite video radove, kukajući pritom u kameru o već klasičnim zapletajima u životu 16-godišnjakinje, u maniri realitija.

I dok se u prvi mah činilo da je u pitanju jedan posve uobičajen, u SAD-u megapopularan novi oblik kućnog videa, vlog (iliti blog koji uključuje video postove), stvarca je ubrzo privukla pažnju plusmiljunskog auditorija, brojnih medija pa čak i psihologa koji su se bavili njezinim mentalnim statusom te je stigla na listu najgledanijih nabivši prosjek od 200,000 gledanja po video broju.

Bree se u svojim klipovima opisala kao djevojka iz malog grada, opterećena konzervativnom stegom svojih roditelja, s jedinim pravim prijateljem Danielom, koji joj se nije sviđao 'na taj način'. No, kako su filmići uzimali maha, javljale su se naznake da je njezina obitelj uključuje u neki oblik okultnog fanatizma povezanog sa Sotonom, a gro je fanova zbog nekih čudnih detalja i iznimno dobre montaže posumnjalo da Bree ustvari nije stvarna već da je riječ o sofisticiranom i do sad neiskušanom obliku marketinga.

Dok se klupko razmotavalo na raznim forumima, informatikom potkovaniji fanovi istragom su utvrdili da Bree ustvari nije stvarna osoba. Računalo s kojega je slala svoje filmiće nalazilo se u uredu glumačke agencije smještene na Beverly Hillsu, domena lonelygirl15.com bila je kupljena prije nego su se pojavili prvi radovi, a ona je ustvari Novozelanđanka Jessica Rose, studentica filske akademije u New Yorku, a u svemu su joj pomagali scenarist Ramesh Flinders / na naslovnoj fotki s Jessicom / i redatelj Miles Beckett.

Daljnje su vijesti dale naslutiti da je goreopisano video eksperimentiranje dio neobične kampanje za hororac, što neki negiraju, a glasnogovornik glumačke agencije ne želi niti potvrditi niti zanijekati. NY Times čak prenosi tvrdnje autora da će se postanje filmića nastaviti, bez obzira na činjenicu da javnost zna da je riječ o fikciji.

Nova generacija Blair Witch projekta je u zraku, a diskusije koje su uslijedile više se tiču etičnosti i podvlačenja stvarne moći interneta. Mlada Jessica Rose kojoj je ovo genijalna prilika za karijerni proboj nedavno je o svemu progovorila na MTV-u, žaleći se na brdo hate mejlova koje je primila te naglašavajući da su ona i ekipa željeli predstaviti lik s kojim se svi mogu povezati. Kao što je rekao jedan od fanova: 'Srce mi je slomljeno...no predivna me glumica uspjela uvjeriti da je geek baš poput mene'.

Komentari

Nema komentara.