Miller režira tuđi strip - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Miller režira tuđi strip

Miller režira tuđi strip

Milleru ekranizacije stripova idu tako dobro da je odlučio za promjenu snimiti film prema stripu svog kolege, a istovremeno snima svoje 'Sin Cityje'.

s.p. 17.05.2007 0 komentara

Miller režira tuđi strip

Frank Miller je kultni strip crtač, čiji stripovi 'Sin City' i '300' su doživjeli veliki uspjeh u pisanoj formi, a i u vjernim filmskim adaptacijama, za koje se smatra da su dobro zadovoljile i filmsku i strip estetiku. Iznenađenje je da nakon puno rada na adaptaciji svojih stripova, Miller ekranizira i tuđi strip. Tako je dovršio scenarij i planira režirati film prema djelu svog kolege, crtača Willa Eisnera, koji je umro 2005. Miller je o Eisneru rekao da je bio 'dragi prijatelj i mentor, a prenošenje njegove vizije na ekran bit će rad iz ljubavi'. Eisnerov strip koji je odabran za ekranizaciju je 'The Spirit'

To je priča o policajcu Dennyju Coltu, koji lažira vlastitu smrt i kao 'Duh' ('Spirit' ) se bori protiv zločina u Central Cityju. Njegov neprijatelj Octopus ubija sve koji uspijevaju vidjeti njegovo pravo lice, a planira zbrisati i cijeli grad. Strip je nastao 40-tih i odisao je noirovskom atmosferom koja se viđala u tadašnjim filmovima, bio je pun akcije, crnog humora i fatalnih žena. Millerova koproducentica Deborah Del Prete izjavila je da je imala sreću da se sastane s Willom Eisnerom prije njegove smrti, a jedna od stvari koju je prodiskutirala bila je kako ostati vjeran tom liku i zadržiti njegove ključne osobine: samosvijest i humor. 

Miller je stekao režisersko iskustvo kad je korežirao 'Sin City's Robertom Rodriguezom, a ovo je prva njegova solo režija. No rad na 'The Spiritu' će početi tek kada se završi snimanje nastavka 'Sin Cityja', kojeg će Miller opet raditi s Rodriguezom. Zanimljivo je da gorenavedeni dvojac i prije početka snimanja 'Sin Cityja 2', koje je zakazano za lipanj razmatra snimanje trećeg dijela, tako da će Miller imati pune ruke (režijskog) posla.

Komentari

Nema komentara.