Burza: Glumci - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Burza: Glumci

Burza: Glumci

Ljuti 'Oldboy' Choi Min-Sik seli na kazališne daske, Vrući par Monster's Balla Halle i Billy Bob opet drame zajedno, a Daniel Craig napreduje.

p.h. 16.03.2007 0 komentara

Burza: Glumci

Korejska zvijezda Choi Min-Sik ('Simpatija za gđu Osvetu', 'Oldboy'), koji je na Cannesu 2006. najavio da neće glumiti u filmovima sve dok se u Južnu Koreju ne vrati sistem kvote koja štiti korejsku kinematografiju ipak najavljuje akciju, no ne na platnima, već na kazališnim daskama. Min-sik će u svibnju glumiti u korejskoj adaptaciji drame 'The Pillowman', britanskog dramatičara Martina McDonagha. Priča je smještena u neimenovanu policijsku državu, a vrti se oko izmišljenog pisca horor priča Katuriana čiji tekstovi posluže kao inspiracija serijskom ubojici, a glavni junak završi kao prvi na policijskoj listi sumnjivaca.

'Pillowman' je prvi puta izveden krajem 2003. u Royal National Theatre u Londonu, a 2005. i na Broadwayu s Jeffom Goldblumom i Billyem Crudupom u naslovnim ulogama. 45-godišnji Choi je jedan od najvećih i najžešćih kritičara vladine odluke iz 2006. o rezanju kvota za prikazivanje domaćih filmova sa 146 na 73 dana u godini koja je donesena pod pritiskom SAD-a, a prošle godine je podigao veliku prašinu kad je vratio Okgwan medalju koju mu je dodijelilo ministarstvo kulture i turizma Južne Koreje.

Kemijom nabijen par iz 'Monster's Balla', Halle Berry i Billy Bob Thornton opet će zajedno na set i to krimi drame 'Tulia' Carla Franklina. Halle Berry glumi odvjetnicu koja prihvaća slučaj u teksaškom gradiću u kojem je pola crnačke populacije pod optužnicama za dilanje droge. Još se ne zna što Billly raditi u cijeloj priči, ali teško da će glumiti pozitivca.

Nakon što završi obaveze oko predstojećeg Bonda, Daniel Craig će zajedno s  Julianne Moore zaigrati u 25 mil $ teškom filmu 'Blindness' Fernanda Meirellesa ('Božji grad', 'Brižni vrtlar'), adaptaciji romana portugalskog pisca Josea Saramaga koji najavismo ovdje. Sudeći prema odličnom Meirellesovom talentu za lansiranje glumaca u neslućene visine (Rachel Weizs), ovo je velika Craigova šansa da konačno svuče odijelo tajnog agenta.

Don Cheadle (‘Fatalna nesreća’, ‘Traffic’, ‘Oceanovih 12) je ovih dana najzaposleniji stanovnik Hollywooda. Potpisao je i potvrdio uloge u čak 5 novih filmova. Prva i najzanimljivija je uloga jazz trubača/gitarista/kompozitora Milesa Davisa u dugonajavljivanoj biografiji koju Cheadle i režira prema scenariju Stephena J. Rivelea i Chrisa Wilkinsona scenarista Nixona. Drugi na tapeti je 'Marching Powder' koji nastaje u produkciji Brad Pittove kompanije Plan B o dileru koji je proveo pet godina radeći kao turistički vodič u zatvoru San Pedro u Boliviji. Priprema i ulogu u komedijici 'Quest To Ref' Jeffa Nachmanoffa o odvjetniku koji daje otkaz ne bi li postao košarkaški sudac, trileru 'Traitor' o antiterosrističkom operativcu koji postaje terorist, te drami 'Broken Adonis' o bivšem zatvoreniku koji se sprijatelji s carinicom.

Komentari

Nema komentara.