Je li Gondry stao Zwigoffu na žulj? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Je li Gondry stao Zwigoffu na žulj?

Je li Gondry stao Zwigoffu na žulj?

Gondry snima novi film 'Master of Space and Time', a samo za tu prigodu iznajmio je omiljenog Zwigoffovog scenarista.

p.h. 17.02.2006 0 komentara

Je li Gondry stao Zwigoffu na žulj?

Tek što je osvojio Sundance i Berlinale sa svojim snoviđenjima u 'Science of sleep'Michel Gondry već se baca na snimanje nove sf komedije 'Master of Space and Time' prema istoimenom romanu Rudya Ruckera iz 1984. Scenarij će pisati vrući i do sad omiljeni Zwigoffov stripaš Daniel Clowes. Hiperproduktivni Michel za tu prigodu obnavlja suradnju s francuskom producentskom kućom Midi Minuit s kojima je već radio spotove za Bjork i reklame za Smirnoff i Levi's.

Ruckerova priča je suvremena obrada mita o zlatnoj ribici, a prati dvojicu tehno frikova Dr Joea Fletchera i Harrya Gerbera u nastojanjima da izrade napravu koja će korisnicima ispuniti tri želje. Stroj funkcionira tako što bombardira mozak crvenim, plavim i žutim gluonima izravno kroz lubanju. Gluone pak, prije upotrebe treba ispeći u mikrovalnoj, a može ih se izmiješati i u Planckovu smjesu, pa pomoću njih kontrolirati vrijeme i prostor. Prva želja, osim što donosi Joeu puno novaca i pretvara Harryevu djevojku Sondru u anđela s krilima, odvodi zanimljivi trio u nevjerojatni reverzni svijet u kojem su predmeti i pravila ponašanja dijametralno suprotni našem svijetu, a njime vlada religiozni pseudomistik Garry Herber, reverzni klon Harrya Gerbera. Joe i Harry moraju osloboditi svijet od Herbera, a za to imaju samo četiri minute. Inače, Ruckera u američkim sf krugovima nazivaju hibridom američkog sf pisca Kurta Vonneguta, halucinogenih gljiva i Kafke.

Gerbera će zaigrati Jack Black, a spekulira se da bi Jim Carrey mogao biti Joe. Još se ne zna kako je Zwigoff koji je svoje filmove 'Ghost World' i 'Art School Confidential' radio prema Clowesovim strip tablama reagirao kad je čuo kako mu Gondry odvodi službenog scenarista, ali se kladimo makar u pokoje zrnce ljubomore.

Komentari

Nema komentara.