Kao Gustav Klimt - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Kao Gustav Klimt

Kao Gustav Klimt

John Malkovich će odigrati glavnu ulogu u biografskom filmu o jednom od najpoznatijih austrijskih slikara, Gustavu Klimtu, javlja Reuters.

07.07.2004 0 komentara

Kao Gustav Klimt

Na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće (1862-1918) Klimtovi erotični i senzualni radovi bili su ekstravagantno smjeli trn u oku konzervativne javnosti. Za života je bio konstantno kritiziran, ne samo zbog seksualnih konotacija njegovih slika, nego i zbog njihove simbolike koju su kritičari smatrali 'prenastranom'. Danas njegove slike na neki način simboliziraju kulturnu povijest Beča – njihove replike mnogi turisti kupuju kao suvenire.

Malkovich će 'Klimta' snimiti u suradnji s čileanskim redateljem Raoulom Ruizom. Njih dvojica su već zajedno snimili adaptaciju autobigrafskog romana Marcela Prousta 'Pronađeno vrijeme' i romantičnu dramu 'Savage Souls'. Osim poznatog ćelavca, u filmu će se pojaviti zavodljiva francuska glumica i model, Laetitia Casta. Snimanje započinje već u rujnu, na autentičnim lokacijama u Beču.

John Malkovich se u posljednje vrijeme i sam odlučio posvetiti likovnom oblikovanju. Naime, s partnerom Francescom Rullijem pokrenuo je modnu marku 'Mr. Mudd' koja je svoju premijeru imala na tjednu mode u Milanu uz bok kreatorskim veličinama poput Guccija, Armanija i Valentina.

Za razliku od većine kreatora koji su svoje kolekcije pokazali na mladim, mišićavim i skladnim manekenima, Malkovich i Rulli su uposlili muškarce svih životnih dobi koje su angažirali u lokalnom judo klubu. Njihova jesensko/zimska kolekcija 'Uncle Kimono' inspirirana je japansko-američim stilom '30-tih godina pa su zato odlučili ostati dosljedni i pri odabiru manekena.

Komentari

Nema komentara.