Klub 50+ - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Klub 50+

Klub 50+

Daleko je penzija za Seana Connerya koji krade, Redforda i Thorntona koji se bave sportom, točnije bejzbolom i Johna Malkovicha koji mađija.

30.04.2004 0 komentara

Klub 50+

Na našim stranicama možete lijepo pročitati što su sve 'starije' holivudske glumice spremne napraviti kako bi svrnule pažnju javnosti na svoje umiruće karijere. Dok se one muče sa liposukcijama, zatezanjima, Botoxom i fitnesom - holivudska gospoda lijepo puštaju škembice i bez problema dobivaju uloge na temelju stare slave.

Nije pošteno, ali je tako. Mi se ipak, nećemo baviti diskriminiranjem, nego ćemo biti pristojni i lijepo ćemo (kako nalaže bonton) krenuti po redu - od najstarijeg do najmlađeg.

Gospodin Sean Connery (73 godine) priskrbio si je ulogu u 'Josiah's Canon' kojega će snimati 20th Century Fox, a Brett Ratner ('Crveni zmaj') bi trebao režirati. 'Josiah's Canon' je još jedan u nizu filmova koji se bave velikom pljačkom banke, a trebao bi se početi snimati ove jeseni na lokacijama u Gothamu i u Europi.

Mnogo je toga još neizvjesno u vezi ove priče o žrtvi Holokausta (Connery) koji predvodi najbolji svjetski tim pljačkaša banke. Njihova meta je navodno neosvojiva riznica banke u Švicarskoj u koju su mnogi Židovi položili svoj novac prije Drugog svjetskog rata. Još od 1996. godine brojni redatelji namjeravali su snimiti ovaj film - Brad Silberling, Ridley Scott, Tony Scott i Mimi Leder, a kao glavne zvijezde spominjali su se Warren Beatty, Michael Douglas, Dustin Hoffman i Al Pacino.

Redford u 'The Natural': Hvataaaj!

Robert Redford (66 godina) glumiti će menadžera bejzbol tima Brooklyn Dodgers koji je prvi u povijesti angažirao jednog tamnoputog igrača - Jackiea Robinsona. Ova biografska, o rušenju rasnih barijera, zasada je bez naslova i bez redatelja. Sredinom 40-tih godina menadžer Branch Rickey (Redford) tržio je nove igrače za Dodgerse u Crnačkoj ligi, a nadređenima je lagao da želi oformiti vlastiti crnački tim. Kad je odabrao Robinsona i doveo ga u klub, obojica su morali otrpjeti vrijeđanja i suočiti se sa navijačima i igračima.

Već se zna i kako će film završiti - scenom u kojoj Robinson zaigra u utakmici kao novi član Dodgersa 1947. godine. Ove godine američka bejzbol liga proglasila je 15. travnja danom Jackiea Robinsona, a 1997. je njegov slavni broj dresa 42 u svim klubovima 'poslala u mirovinu' .

Zao, loš, gori, John Malkovich

John Malkovich (okruglih 50 godina) prihvatiti će se čarobnjačkog štapića u ekranizaciji četvrte knjige o Harryu Poterru. On će glumiti 'onoga čije se ime ne izgovara' - zlog i moćnog Lorda Voldemorta. Na prihvaćanje uloge u filmu 'Harry Potter i vatreni kalež' nagovorile su ga njegove kćeri Amandine i Lowrie koje su, kao svi klinci i neki odrasli, veeelike Harryeve obožavateljice.

U prvom dijelu filma Malkovich će svoju ulogu morati dijeliti sa animiranom lutkom koja će glumiti onemoćalog zlog čarobnjaka. Na kraju filma očekuje ga veliki okršaj sa Harryem, a mi stavljamo 100 kn na pobjedu malog čarobnjaka :)
Film se već započeo snimati, a režirati će ga Mike Newell. Početkom ovog ljeta u kina dolazi dugoočekivani 'Harry Potter i zatočenik Azkabana' u režiji Alfonsa Cuarona.

Ako nema pive, Thorntonu je dobar i whiskey

Billy Bob Thornton ima (samo) 48 godina, što baš i nije daleko od 50 pa smo i njega odlučili priključiti u ovaj članak o 'staroj gardi'. On će snimati remake filma 'The Bad News Bears' iz 1976. u kojem je glavnu ulogu imao legendarni Walter Matthau. Scenarij za film napisati će duo Ficarra-Requa s kojima je Thorton već surađivao u 'Bad Santi' o kojem smo pisali u nekoliko navrata.

Thornton će, kao i Redford imati jednu 'bejzbolsku ulogu'. Glumiti će Morrisa Buttermakera, pivopiju koji započinje trenirati tim poprilično nespretne dječice koja se natječu u ultra-kompetitivnoj Maloj ligi. Thornton će uskoro (opet) postati tata, pa se valjda ulogom u ovom filmu sprema za ulogu oca. S obzirom na godine i on i svi ostali iz ovog članaka već su više 'djedice' nego 'tatice', ali... Tu ćemo stati i ostati pristojni, kako smo i najavili na početku.

Komentari

Nema komentara.