Evo ga! Prvi trailer za 'Hobita'! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Evo ga! Prvi trailer za 'Hobita'!

Evo ga! Prvi trailer za 'Hobita'!

Napokon, napokon! Nakon produkcijskih peripetija i pravne bitke oko isplate autorskih prava, stiže nam prvi trailer za prvi film o Hobitu!

z.m.k. 21.12.2011 1 komentara

Evo ga! Prvi trailer za 'Hobita'!

Pred točno deset godina, u zimu 2001. objavljen je prvi film trilogije 'Gospodar prstenova'. Filmovi su otada oduševljavali publiku diljem svijeta, obožavatelje J.R.R. Tolkiena, pokupili Oscare i zaradili hrpu para. No ipak je trebalo proći toliko puno vremena prije nego li filmaši ponovo "zagrebu" u još jedno Tolkienovo djelo, čija radnja prethodi radnji trilogije - u 'Hobita'.

'Hobit: Neočekivano putovanje', trailer

Put do ove ekranizacije bio je pun problema: prvo se studio Warner Bros. sporio s Tolkienovim nasljednicima oko tanitijema koje su im trebali isplatiti za 'Gospodare prstenova. 2009. studio je pristao isplatiti 150 milijuna dolara na račun obitelji Tolkien i tako je završio sudski spor oko raspodjela profita od ekranizacija.

Još 2008. odlučeno je da će film biti sniman u dva nastavka (čak se špekuliralo i o još jednoj trilogiji) i za redatelja je odabran Guillermo del Toro, dok je Peter Jackson nakon iscrpljujućeg rada na 'Gospodarima prstenova', odlučio biti "samo" izvršni producent.

No, nije dugo trebalo da se između ova dva genijalca rode "kreativne razmirice" oko scenarija zbog čega je odgođen početak snimanja i u konačnici datum premijere pomaknut za godinu dana (zima 2012. umjesto zime 2011.). Naposlijetku, 2010. Del Toro je napustio projekt, a produkcija je zbog bankrota studija MGM privremeno stavljena na čekanje.

Iste godine situacija se ipak popravila, film je dobio financijsku injekciju i snimanje je otpočelo s Peterom Jacksonom u redateljskoj stolici. Ubrzo je odabran i glavni glumac Martin Freeman, najpoznatiji po ulogama u seriji 'U uredu' i filmu 'Vodič za autostopere kroz galaksiju', a brzo je potvrđen i ostatak glumačke postave, koji nam je poznat iz prijašnjih filmova.

Sada ne preostaje ništa drugo nego strpljivo čekati prosinac 2012. Kada će se prvi film, naslovljen 'The Hobbit: An Unexpected Journey' pojaviti u kinima, a 2013. stiže drugi nastavak, 'The Hobbit: There and Back Again'.

Komentari
anonymous 04.12.2012

Poruka ovo ce bit zakon