Samac otvara Metropolis - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Samac otvara Metropolis

Samac otvara Metropolis

U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti otvara se Art-kino projekcijom filma 'Samac' redatelja Toma Forda.

filmski.net 01.09.2010 0 komentara

Samac otvara Metropolis

U četvrtak, 2. rujna 2010. u 21 sat u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu biti će svečano otvoreno Art-kino Metropolis zagrebačkom premijerom proslavljenog igranog filma 'Samac' ('A Single Man') redatelja Toma Forda.

U glavnom programu Art-kina Metropolis bit će prikazivani europski, američki nezavisni i svjetski igrani filmovi selektirani ne samo s najprestižnijih svjetskih filmskih festivala (Cannes, Venecija, Berlin, Rim, Karlovy Vary i dr.) nego i repertoara europskih art-kina. Program Art-kina Metropolis realizira se u suradnji s Kulturnim klubom iz Zagreba, a voditelj programa je Zlatko Vidačković, filmski kritičar i umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli.

U program kina uskoro će ući i hrvatski kratki igrani filmovi, koji će se stalno prikazivati kao uvod u dugometražne igrane filmove. U dječjem programu, koji će biti pokrenut uskoro, bit će prikazivani probrani hrvatski, europski i nezavisni svjetski animirani i igrani filmovi za djecu (kolaži kratkih filmova i dugometražni).

Dvorana Gorgona ima 233 mjesta i opremljena je najmodernijom projekcijskom opremom (35mm projektor, 2K digitalni projektor, titl projektor) i ozvučenjem (Dolby), koja joj osim klasičnih (35mm) omogućuje i digitalne HD projekcije, pa će tako Art-kino Metropolis biti prvo hrvatsko digitalno art-kino.


U listopadu se u dvorani Gorgona odvija Platforma mladih koreografa i druga ranije dogovorena gostujuća događanja, a Art-kino Metropolis nakon rujanskog pretprograma kreće s redovitim repertoarom 6. studenog. Projekcije će se održavati s početkom u 19 i 21 sat, a vikendom i u 17 sati. Raspored projekcija biti će objavljivan na web stranici MSU www.msu.hr. Cijena ulaznica biti će 25 kuna, a postojat će mogućnost kupnje kombiniranih ulaznica za film i posjet muzeju (stalnom postavu, aktualnoj izložbi ili oboje).


 

Komentari

Nema komentara.