Simpsoni dobili povišicu - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Simpsoni dobili povišicu

Simpsoni dobili povišicu

Nema štrajka u Springfieldu - Homer, Marge, Bart i Lisa nastavljaju nas zabavljati i u 20. sezoni i samo je pitanje koliko će televizijskih rekorda oboriti.

s.p. 03.06.2008 0 komentara

Simpsoni dobili povišicu

Nakom mjeseci pregovora, glumci koji sinkroniziraju 'Simpsone' dogovorili su s Foxom novi 4-godišnji ugovor. Umjesto dosadašnjih 300.000 po epizodi, glavni glumci su tražili 500.000, a s upravom su dogovorili kompromisnih 400.000 $, koliko će po epizodi dobivati glavne zvijezde. To je još uvijek manje od glumaca iz 'Prijatelja' (dobivali su milijun po epizodi!), ali više nego što dobivaju i poznati glumci poput Charlieja Sheena koji je svojevremeno za TV seriju dobivao po 350.000 dolara za epizodu.

Osim toga, Dan Castellaneta (glas Homera Simpsona i još desetak likova!) postao je jedan od producenata zadužen za suradnju sa scenaristima. I dok su Julie Kavner (Marge), Nancy Cartwright (Bart), Yeardley Smith (Lisa) i Hank Azaria (Moe) potvrdili da su potpisali dogovor, još nije jasno da li se s dogovorom složio i još jedan važan glumac, Harry Shearer koji tumači pohlepnog Mr. Burnsa i bogobojaznog Neda Flandersa.


Homer Simpson osniva grunge pokret i s bendom 'Sadgasm' izvodi pjesmu 'Politically Incorrect', 'That 90's Show' - 11. epizoda  19. sezone

Slična situacija dogodila seprije početka 16. sezone, kada su glumci također žestoko pregovarali i udvostručili svoje zarade. Sada treba početi rad na jubilarnoj 20. sezoni serije, koja 'Simpsone' čvrsto pozicionira kao najdugovječniju tv-seriju svih vremena. 'Simpsoni' su već sada najdugovječnija animirana TV serija i TV serija s najviše gostujućih zvijezda. Tako su u 19. sezoni gostovali Lionel Richie, Placido Domingo, Matt Dillon, Steve Buscemi, Alan Moore i Kurt Loder - voditelj MTV-a koji je promovirao Homera kao zvijezdu grungea.

Sada slijedi nova sezona s novim gostovanjima, a producenti još uvijek nastavljaju zarađivati na prodaji TV prava, DVD-a i robe vezane uz Simpsone. A ako znamo da je 'Simpsoni-film' zaradio preko pola milijarde dolara, ne treba biti Mr. Burns da bi zaključio da ova 'zlatna koka' možda treba i još jedno filmsko izdanje...  

Komentari

Nema komentara.