Che Guevara vas nagrađuje - Specials
Home      Specials      Nagradne igre      Che Guevara vas nagrađuje

Che Guevara vas nagrađuje

Najpoznatiji revolucionar stiže u domaća kina i poklanja vam DVD-e i ulaznice.

s.p. 06.09.2010 0 komentara

Che Guevara vas nagrađuje

Che Guevara je porijeklom iz argentinske građanske obitelji. Završivši studij medicine, putovao je Južnom Amerikom, pri čemu se uvjerio u bijedu radnika i Indijanaca, kriveći za to sjevernoameričke kapitaliste i autoritarne režime koje su oni podupirali. Okrenuvši se žestokom antiimperijalizmu i marksizmu, pridružio se Pokretu 26. srpnja koji je pod vodstvom Fidela Castra namjeravao izvršiti revoluciju na Kubi. 1956. se s ostalima iskrcao na otok i sljedeće dvije godine proveo u gerilskom ratovanju.

Biografski film 'Che' redatelja Stevena Soderbergha prikazan je na filmskom festivalu u Cannesu 2008. godine, nakon čega se počeo prikazivati u kinima u dva dijela. 'Che: Dio prvi' igrati će u Cinestaru Zagreb od 9. rujna u sklopu programa Cinefest, a Discovery film vam poklanja DVD-e 'Iznajmljena veza' i '21 gram' te ulaznice za kino - za ponedjeljak i utorak 13. i 14. rujna.

Sve što trebate je na info@filmski.net do petka, 10. rujna poslati e-mail sa svojim podacima (ime, adresa), ključnim riječima 'Che Guevara' i naznakom za koju nagradu konkurirate (DVD, kino-ponedjeljak, kino-utorak...). Sretno!

*******************

DVD-e su dobili Davorin Ivanuša i Miroslav Traub, a u kino idu Sandra Livada, Zoran Vraneš, Vedrana Katanić i Vedran Harapin. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.