Nanut TV: Šaka u oko - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Šaka u oko

Nanut TV: Šaka u oko

Zadali su nam finalni udarac: PG oznaku veličine jabuke koja stoji u desnom kutu ekrana TIJEKOM TRAJANJA CIJELOG FILMA/SERIJE!!!

Jasna Nanut 10.07.2008 0 komentara

Nanut TV: Šaka u oko

Gotovo je s našom slobodom gledanja! Kao što sve na malim ekranima u lijevom kutu ima logo telke, sada u desnom mora imati ogromnu PG (Parental Guidance - dobna granica prikladnosti sadržaja) oznaku s brojkom. Mlađi od te brojke trebali bi biti odstranjeni od televizora na minimalno 5 (pet) metara inače će se svijet srušiti, nastat će 3. svj. rat, ostat ćemo bez vode, nafte i ostalih prirodnih resursa... što da vam kažem, nastupit će Ledeno doba...
 
Tko je krivac za tu nevjerojatnu pojavu koja izrazu 'šaka u oko' daje sasvim novu dimenziju, sigurno se pitate. Zlokobna Agencija za elektroničke medije, eto tko, a donijela je 'Pravilnik o načinu postupanja nakladnika televizijske djelatnosti radi zaštite maloljetnika', u čijem je članku 6 propisana i veličina nesretne oznake od 21 mm odnosno 60 pixela. Pravilnik su prvi ispoštovali HTV i Z1, ali bi i ostali trebali HITNO slijediti, inače će biti belaja. U Agenciji za el. med. kažu da je takvo što najnormalnija pojava u svijetu, te se čude kako mi, hrvatski gledatelji, za to dosad nismo čuli.
 
Kako ta PG oznaka odvlači pažnju više od muhe na televizoru, tuluma kod susjeda, grmljavine ili titlova na slovenskom, nemoguće je pratiti  program jer ti oko vuče samo na oznaku. Umjesto da gledaš film, gledaš broj 12 u žutom krugu!

Jedino što nam preostaje je okrenuti se stranim televizijama koje još nije zahvatio val 'modernizacije', primjerice Bosancima. Tako cijela obitelj posredstvom FTV-a bez smetnji može uživati u prvijencu Gusa Van Santa, 'Mala Noche' (u doslovnom prijevodu: 'Loša noć'), zanimljivo djelce koje je 1985. diglo Cannes na noge. Snimljen na 16-ici za svega 25.000 $, 'Mala Noche' je njegova 'prva, ujedno najsvježija i najneopterećenija oda odmetnicima nježnog srca' (i gay usmjerenja).


Trailer za 'Mala Noche' Gusa Van Santa

Što se tiče prigodnih naslova, s obzirom da je ljeto uzelo maha, idealni su oni čiji su glavni junaci bimboidi u bikiniju i morski psi, a od potonjih, osim 'Ralja 2', moći ćemo uživati i u 'Lovcu na morske pse', jeftilenskom hororu u kojem nastupa najveća psina ikad viđena i na filmu i u stvarnosti, a specijalni efekti su navodno bolji nego li u 'Dubokom modrom moru' Rennyja Harlina. Nakon što mu je roditelje ubio megalodon, ogromni morski pas za kojeg se smatralo da je izumro prije milijun godina, dr. Northcut opsjednut je idejom da pronađe i konačno ubije tu nemilosrdnu zvijer...
 
Na programu nam se nudi film Eda Burnsa, multipraktičnog newyorškog filmmakera koji glumi, piše scenarije, režira i uz to stigne biti odani muž Christy Turlington, te brižni otac njihovo dvoje djece. Moći ćemo vidjeti Burnsove 'Kumove', komediju koja prati dogodovštine spomenutih u naslovu, a i komediju jednog drugog Edwarda, 'Vjeruj u ljubav' u kojoj se Ben Stiller i Edward Norton kao svećenici suparničkih vjera bore za naklonost Jenne Elfman.

Da, ti filmovi nemaju nekakvu umjetničku vrijednost, ali su zabavni, duhoviti i jednostavni, što je ponekad sve što mi gledatelji možemo poželjeti. BEZ CENZURE.

TV raspored za gledanje bez kajanja i PG oznaka:
(bar ih nije bilo na navedenim televizijama na dan pisanja ove kolumne, što ne znači da neće osvanuti već sutra)

Komentari

Nema komentara.