Nanut TV: Patnje mladog Mačka - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Patnje mladog Mačka

Nanut TV: Patnje mladog Mačka

Ljetne reprize preplavile su TV program poput 50.000 litara urina koje navijači DNEVNO istresu na ulice Züricha.

Jasna Nanut 18.06.2008 0 komentara

Nanut TV: Patnje mladog Mačka

'Anakonda' se emitira na tjednoj bazi, 'Ucjena' s Melom Gibsonom ide svakodnevno, a naše telke i dalje najradije igraju ping pong s 'Napojnicom od dva milijuna dolara'. Jedinu korist možemo izvući iz repriziranja serija i nadoknaditi propuštene sastanke s 'Dr. Houseom', 'Zločinačkim umovima', 'Urednicom tabloida' i 'Dva i pol muškarca'. Čak je i Kineska plaža ponovno u igri...

Kad bi u jednoj sobu za mučenje zavezali nekoga tko mrzi nogomet, recimo Modnog mačka, i pustili mu tekmu bez golova (da je što manje napeto), a u drugoj sobi isto tako zavezali prosječnog navijača i pustili mu 'Zabriskie Point' /naslovna/ Michelangela Antonionija, što mislite tko bi se prvi onesvijestio od muke?

Mačak bi možda i preživio, pod uvjetom da mu je ostalo sedativa kojima se liječio od Big Brothera, ali za navijača ne garantiram, jer ni ja nisam dospjela dalje od prve scene slavnog Antonionijevog debakla, usprkos snažnoj ljubavi prema 'Profesiji reporter', 'Blowup'-u i njegovim ostalim filmčinama koje znam da sam gledala, ali im ne pamtim naslove jer godine čine svoje...

'Zabriskie' je prva Antonionijeva američka avantura čiji scenarij supotpisuje i mladi Sam Shepard. Bavi se mladim buntovnicima tijekom 60ih (ili tako nešto), a iako nepotpisan, kao radnik na aerodromu nastupa i Harrison Ford, čiju pojavu ipak nadmašuje impresivna fotografija na čelu s famoznom scenom orgijanja u pijesku i dizanjem bogataške vikendice u zrak, uz zvuke Pink Floyda. Prava gozba za oči i uši, ali i izazov za um odnosno strpljenje... 


Slučajno samospaljivanje Willa Ferella u 'Danima slave'

Za one najhrabrije, ima još! Neka pogledaju, ako se usude, originalno 'Lice s ožiljkom' Howarda Hawksa, snimljeno pradavne 1932. po uzoru na lik i djelo Ala Caponea kojemu se film toliko svidio da je poštedio život čitavoj ekipi (što bi tek učinio da je vidio verziju s Pacinom?).

Od filmske beletristike, izdvajam 'Ja volim Huckabees', film čudnovat poput njegova imena, s plejadom poznatih lica mjestimice izgubljenih u neobjašnjivim rolama od kojih mi je najdraža ona Marka Wahlberga, ekološki osviještenog vatrogasca koji se zbog zagađenja okoliša odbija voziti u vatrogasnim kolima, pa jurca pored njih na biciklu, da bi svejedno stizao prvi na mjesto požara...

Što jes – jes, ovih će nas dana u podjednakoj mjeri zabavljati nogometaška braća Kovač, Niko i Robert također, kao i fantastična braća Wilson. Luke i Owen glume u simpatičnoj komedijici 'Varalice dobrog srca' koju je režirao Andrew Wilson, i njegov brat Luke također. Potonji će nas dobrano nasmijati onim zdravo seljačkim američkim humorom i u 'Danima slave', 'filmu o studentskim zabavama, ali ne i obrazovanju'. U oba naslova nastupa i nenadmašni Will Ferrell, ali samo u jednom bombastična Eva Mendes. Provjerite kojem, na vlastito oduševljenje.    
 
Tjedni raspored za gledanje bez kajanja:

  • HTV 2 radnim danom oko 16 h – 'Dva i pol muškarca'
  • RTL pet. 21:35 'Ubojica pod kontrolom' – Sasvim pristojan šund-triler s 'intenzivnim' Rayom Liottom kao serijskim ubojicom koji zaobilazi smrtnu kaznu pristankom da postane pokusni kunić u istraživanju izlječenja takvih poput njega. Vuk dlaku mijenja, ali što biva s njegovom ćudi?
  • NET pet 22:45 'Neprijateljice – Priča o ljubavi' – Gorko-slatki film Paula Mazurskog, snimljen po romanu Isaaca Bashevisa Singera, o Židovu koji je uspio preživjeti Holokaust, ali će se teško izvući iz trenutne situacije. Naime oženjen je za tri žene (od kojih je prva, ali ne i posljednja Anjelica Huston).
  • NOVA pet. 00:10 'More ljubavi' – Da, da... Al Pacino, od njega za glavu viša Ellen Barkin, samoposluga, voće i povrće... I jedan serijski ubojica.
  • NOVA pet. 03:40 'Kocka' – Jeftin, ali napeti horor-triler koji se gleda u jednom dahu.
  • HTV 1 sub. 08:10 'Lice s ožiljkom'
  • HTV 1 sub. 01:35 'Zabriskie Point'
  • NOVA ned. 13:45 'Varalice dobrog srca'
  • HBO ned. 20:05 'Potraga za srećom' – Teško da (ne)ćete pustiti suzu prateći muke mladog oca Willa Smitha u potrazi za srećom, svojom i sinovljevom. Snimljeno po istinitom događaju, sa sinom Willa Smitha u ulozi sina Willa Smitha.
  • HTV 1 ned. 22:00 'Hitler: Konačani pad' – Da budem iskrena, ovaj višestruko nagrađivani i nadaleko hvaljeni film meni je bio dosadan, što ne znači da će biti i vama.
  • NOVA ned. 03:40 'Mali princ' – Ako vas zanima filmska verzija dražesne knjižice koju smo svi pročitali, i to u mjuzikl-varijanti, iz davne 1974. godine, samo navalite, na vlastitu odgovornost...
  • HTV 1 pon. 23:20 'Ja volim Huckabees'
  • RTL uto. 21:20'Dani slave'
Komentari

Nema komentara.