Nanut TV: Johnny & Loki - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Johnny & Loki

Nanut TV: Johnny & Loki

Knjaz nastavlja putovanje u koledžicama, a prva epizoda druge sezone emitirat će se 1. aprila. Tema: Vlatka Pokos vs. ljudožderi na Fijiju.

Jasna Nanut 27.03.2008 0 komentara

Nanut TV: Johnny & Loki

Osim 'Koledžice', ovih dana u mjesecu čekaju nas još mnoge premijere. Ako još uvijek dišete od duple doze 'Heroja' i 'Anatomije', valjda vam je preostao koji atom snage da se večeras nacrtate ispred malih ekrana jer kreće prva od posljednjih devet epizoda tzv. 6.b sezone 'Sopranosa'. 'Fuckin A!', rekao bi Tony.

U nedjelju pak starta treća sezona 'Zakona braće'. Što da se kaže, dečki se još uvijek potucaju po buksama, a sada je red na Lincolna da izvuče Michaela iz pakla panamskog zatvora u kojem je zaglavio s detektivom Mahoneom. Hoće li se braća baksuzi ikad domoći slatke slobode, samo nebo zna.

Uz poplavu serija, ide i poplava filmova, a ovdje se opet nameće FTV koji ovih dana servira Sylviju Kristel u punom sjaju, kao i 'Put za jug', jedan od tri filma koja je Jack Nicholson režirao. U tom westernu iz 1978. dodijelio si je i glavnu ulogu šarmantnog lopova Henryja Moona koji uspije pobjeći od vješala, ali uz veliku cijenu. Film nije ludilo, ali je 'nicholsonovski' od glave do pete. Kao dodatni bonus, tu su i živopisni nastupi Dannyja DeVita i Johna Belushija.

Za izdvojiti je i Sjeverna zemlja, odlična drama sa Charlize Theron kao prelijepom rudarkom nabrijanom na drugog Oscara, 'Skupljači perja' o kojima bi se dao napisati zaseban esej, i svakako Lijepi Johnny Waltera Hilla, pravo svjedočanstvo koliko je Mickey Rourke nekada bio lijep, a bio je. 'To je pravi film u tradiciji film noira – običan momak zadovoljava slabu stranu svog karaktera, a onda mu se pakao otvori pod nogama', primjećuje Roger Ebert koji mu je dao 3 i pol od 5 zvjezdica, što je jako puno. U prijevodu, Johnny je lopov deformiranog lica, ali se podvrgne plastičnoj operaciji i postane zgodan - točno suprotno od onog što se Rourkeu dogodilo u stvarnosti.

Srela sam jednom Mickeya, 'El Marielita' kako mu je bio nadimak u ringu, odnosno 'Ljudsku pepeljaru' kako ga je zvala Kim Basinger. Lice mu je izgledalo kao poslije sudara vlakova. U jednoj ruci pljuga, a u drugoj chihuahua Loki od koje se ne odvaja. /Naslovna fotka njih dvoje je iz 'Bilo jednom u Meksiku'./ Bilo je to nakon što je sa 'Sin Cityjem' konačno u potpunosti povratio staru slavu. Ne znam za hollywoodske producente, ali meni je on oduvijek bio faca i pol, čak i kad je izgubio kuću, ženu, ugled, milijune i vlastitu dušu, i kad si je mogao priuštiti još jedino psihijatra, prvo triput tjedno, pa dvaput, pa jednom tjedno: 'Na to sam trošio zadnju kintu. Propustio sam možda dvije seanse u šest godina'.

Još mi je draži jedino podatak da je 1999. napustio set filma 'Luck of the Draw' jer producenti nisu htjeli uključiti Lokija u scenarij.

Tjedni raspored za gledanje bez kajanja:

  • HTV  2 čet. 23:00 'Sopranosi'
  • NOVA pet 13:45 – 'Gospodin i gospođa Bridge''Zašto da se zezam s hamburgerima kad doma imam odrezak?', slavni je citat Paula Newmana koji se odnosi na njegovu životnu odabranicu Joanne Woodward, a oboje nastupaju u ovoj odličnoj drami Jamesa Ivoryja.
  • HTV 1 pet. 02:50 'Idemo do kraja' – neki, ali samo neki, ovu teen komediju nazivaju britanskim odgovorom na 'Wayneov svijet'. Režiju potpisuje Ed Bye, suprug Ruby Wax, a u castu je i Rhys Ifans, onaj smrdljivec Spike iz 'Notting Hilla' koji se sad ženi za Siennu Miller.
  • RTL pet 20:00 'Elitni ubojice' – akcić Antoinea Fuquae s Chow Yun-Fatom u glavnoj ulozi dugo je vremena držao rekord kao američki film s najviše ispaljenih metaka, a to je tek jedna od njegovih brojnih kvaliteta.
  • HBO pet. 20:05 'Sjeverna zemlja' – Charlize Theron je rudarka koja podiže tužbu na temelju seksualnog zlostavljanja u rudniku. Frances McDormand je, kao i uvijek, fenomenalna u sporednoj ulozi.
  • FTV pet. 01:05 'Ljubavnik lady Chatterley' – 'Ona je bila lijepa i senzualna, zatočena u braku bez ljubavi. On je bio sluga njezina muža. Iako rođeni u različitim svjetovima, pronašli su vlastiti svijet strasti'. Kultna erotska drama iz 1981. sa Sylvijom Kristel u glavnoj ulozi.
  • HTV 1 sub. 08:15 'Moja draga Klementina' - slavni western Johna Forda o jednom od najvećih obračuna na Divljem zapadu koji uključuje Wyatta Earpa i Doca Hollidayja, ali ne i O.K. Corral.
  • HTV 1 sub. 23:05 'Vojničina' – 'Ovo je za J.J.-ja i sve njegove dijelove koje nismo uspjeli pronaći', jedna je od šaljivih zdravica iz odlične akcijske drame u režiji Clinta Eastwooda koji ujedno tumači ratnog veterana koji počinje obučavati novake.
  • NOVA 03:00 sub. 'Lijepi Johnny'
  • RTL ned. 12:35  'Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri' – trebalo je pet godina da se napravi ovo animirano remek-djelce nagrađeno Oscarom, pa nije zgoreg potrošiti sat i pol da se pogleda.
  • HTV 1 ned. 00:05 'Skupljači perja' - jedan od najznačajnijih filmova jugoslavenskog crnog vala. 1983. ga je kritika proglasila najboljim YU filmom svih vremena. Provjerite zašto.
  • HTV 2 21:50 'Vitezovi uzaludnog truda' – ide već treća epizoda, ali se isplati uključiti se. Oni su ekipa luzera i odlučili su opljačkati Micka Jaggera koji je ujedno izvršni producent serije i pojavljuje se, ali na kapaljku.
  • RTL ned. 20:20 'Zakon braće'
  • FTV ned. 23:25 'Put za jug'
  • NOVA pon 03:10 'Cobb' – 'Svi su ga mrzili, a on je to obožavao'. Odlična biografska drama o kontroverznom bejzbolašu Tyju Cobbu kojeg tumači Tommy Lee Jones.
  • RTL uto 20:00 'Koledžicom po svijetu'
Komentari

Nema komentara.