Napokon Polly - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Napokon Polly

Napokon Polly

Along Came Polly (2004.)

Universal Pictures / Blitz film i video

90' komedija, romansa

Režija:           John Hamburg

Uloge: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Debra Messing, Philip Seymour Hoffman, Hank Azaria, Alec Baldwin

Scenario:        John Hamburg

Producent/i:   Michael Shamberg, Stacey Sher, Danny DeVito

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Napokon Polly

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.26
38
0.00

Suprotnosti se privlače! Ali ne tako glatko. U ovoj komediji s jedne je strane skulirani, oprezni i organizirani Rueben, a s druge vragolasta i temperamentna Polly.

Reuben Feffera (Ben Stiller), radnik osiguravajućeg društva, je čovjek koji se čuva stresa i životnog uzbuđenja, pomalo šašav i izgubljen. Nakon medenog mjeseca, na kojem ga je supruga Lisa Kramer (Debra Messing) već drugog dana prevarila s francuskim, mišićavim instruktorom ronjenja, Claudeom (Hank Azaria), vraća se snužden i razočaran u New York.

Uskoro započinje romantičnu vezu s prijateljicom iz srednje škole, Polly Prince (Jenifer Aniston), koja se sudari s njim konobareći na tulumu gdje ga je dovukao njegov prijatelj Sandy (Philip Seymour Hoffman). Narcisoidni prijatelj Sandy je nekadašnja zvijezda-dijete koja se nikako ne može pomiriti s činjenicom da mu je slava bila kratkog daha, pa se trudi obnoviti je kvartovskom kazališnom produkcijom 'Jesus Christ Superstar'.

Iako su Polly i Reuben nekada zajedno sudjelovali na seminaru gdje su bili delegati za model UN-a, oni su se promjenili, pa je Polly sada slobodoumna djevojka s nekoliko tetovaža koja shvaća život kao vrijeme ispunjeno užicima i izazovima i koja obožava ekstremne sportove, ljutu hranu i jede prstima te je strastvena plesačica salse. 

Reuben, koji sve pomno planira u životu, izlazeći s Polly prihvaća izazove i uči uživati u trenutku i nepredvidljivosti ljubavi, kao i života uopće, ali ne bez poteškoća na kojima se, naravno, i temelji komična boja filma.

Redatelj i pisac, John Hamburg, poznat po scenarijima 'za Zoolander' (2001) i 'Meet the Parents'(2000), u kojima je također glumio Ben Stiller, oživio je klasičnu romantičnu priču u kojoj se kreten zaljubi u pomalo divlju djevojku pa u trenucima oslobođenja zapne u njezinu WC školjku ili razbije pola posuđa učeći plesne korake salse, što je predvidljivo, ali i urnebesno smiješno.

Film nije postigao očekivani uspjeh jer je po mnogim kritičarima previše sličan komediji 'Svi su ludi za Mary' (1998) u kojoj je glavnu ulogu, također, tumačio Ben Stiller. No, ništa zato. Kritičari su sasjekli i, sada već zasigurno možemo reći, kultnog 'Zoolandera', ali gledatelji su imali posljednju riječ.