Vidocq - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vidocq

Vidocq

Vidocq (2001,)

TF1 Films Productions / Blitz film i video

100 min. triler

Režija:           Pitof

Uloge: Gerard Depardieu, Guillaume Canet, Inés Sastre, Andre Dussollier

Scenario:        Jean-Christophe Grangé

Producent/i:   Dominique Farrugia, Olivier Granier

Linkovi: imdb

Vidocq

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.18
22
0.00

Ovo je izlet u prošlost, do lika i djela Vidocqa, oca suvremene kriminalistike. Kad je bivši kriminalac krenuo pravim putem, Vidocq je 1811. g. postao prvim šefom sigurnosti u francuskoj policiji.

Gotovo nitko ni prije ni poslije njega nije bio tako uspješan u hvatanju onih koji su prekršili zakon. Vidocq, bivši kriminalac, a sada najslavniji policijski istražitelj svog vremena, užasnut promatra prikazu koja je skinula svoju masku, a onda nestaje u vatrenom ponoru...

Nešto prije toga, strašan udar groma zagonetno je usmrtio tri osobe, osumnjičene za otmice mladih djevica. Njihov interes nije bio seksualne prirode, ali bio je toliko čudan, da tajnu otmica nije razriješio čak niti Vidocq. Kada je došao do saznanja, bilo je prekasno.

Došao je i trenutak suočavanja s Alkemičarem - demonom koji krade duše svih onih koji svoj lik ugledaju u njegovoj maski - ogledalu.

Na početku druge francuske revolucije, Pariz su potresali brojni uznemirujući događaji. Smrt Vidocqa imala je veliki odjek, a najustrajniji u otkrivanju tajne bio je mladi biograf Etienne Boisset. Tragao je za istinom uz pomoć Vidocqovog vjernog asistenta i zavodljive orijentalne plesačice, bivše Vidocqove ljubavnice, od opijumom zadimljenih bordela do mračnih ulica prepunih tajnih skrovišta…